BuitenGewoon Filmwedstrijd gaat van start: schrijf je nu in! 

ARNHEM – Heb jij een grote passie voor de Gelderse natuur? En ga jij graag gewapend met je camera op pad? Dan is de BuitenGewoon Filmwedstrijd wat voor jou!

Samen met jou gaat BuitenGewoon op zoek naar de allermooiste films uit de Gelderse natuur. Vanaf vandaag stuur je je beste materiaal in via de website van BuitenGewoon

De zoektocht draait om het mooiste beeldmateriaal gemaakt in het afgelopen anderhalve jaar (1 januari 2020 t/m nu). De BuitenGewoon Filmwedstrijd bestaat uit drie categorieën: 

  • Mobiel: Hierbij zoeken we het mooiste filmmateriaal wat jij met je smartphone hebt vastgelegd. De maximale lengte van een fragment is 01:00 minuut.  
  • Kort: Een indrukwekkende timelapse of een prachtig spektakel voor een nachtcamera? We zoeken de mooiste korte natuurvideo’s. De maximale lengte van deze video’s is 01:30 minuten.  
  • Lang: In de categorie films van maximaal 04:00 minuten zoeken we prachtige verhalen uit de Gelderse natuur. Weet jij een tafereel als de bronst prachtig vast te leggen? Of geef jij ons een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van de bever? Deel het met ons. 

Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één inzending meedoen. Inzenden kan tot en met vrijdag 15 oktober.  

De jury 

De driekoppige jury van de wedstrijd bestaat uit filmmaker Luc Enting (WILD), meteoroloog en bioloog Margot Ribberink en natuurcameraman Dick Harrewijn. Zij nemen al het ingestuurde werk onder de loep en bepalen de uiteindelijke finalisten en winnaars. Voor de publieksprijs, de categorie ‘Mobiel’, maakt de jury alleen de finalisten bekend en zal er via een publieke stemronde een winnaar uit de bus komen. 

Prijzen 

Bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen. En wat wil je als filmmaker nou nog meer dan jouw eigen werk zien schitteren op het witte doek? De winnaar van de categorie ‘Lang’ ziet zijn of haar film dan ook opgenomen worden in de programmering van het Focus Filmtheater! 

In de categorie ‘Kort’ ga je als winnaar een dag mee in het veld met natuurfilmer Luc Enting, die je een uniek inkijkje geeft in het vak. De winnaar van de publieksprijs ziet zijn of haar werk schitteren in verschillende exposities en voorstellingen die voor de filmwedstrijd op de planning staan. 

De BuitenGewoon Filmwedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Focus Filmtheater en de Provincie Gelderland. 

Foto: BuitenGewoon 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor BuitenGewoon Filmwedstrijd gaat van start: schrijf je nu in! 

Reageren is niet toegestaan.