Tuinmarkt Kasteel Hernen op 11 september

HERNEN – Alweer bijna 30 jaar geleden werd de eerste tuinmarkt te Hernen georganiseerd. Vanaf de millenniumwisseling ligt de organisatie bij de werkgroep Tuinmarkt Kasteel Hernen, bestaande uit vrijwilligers. Eventuele opbrengsten zijn bestemd voor een goed doel. Inmiddels is onze tuinmarkt uitgegroeid tot een begrip onder tuinliefhebbers.

Door de pandemie werd de markt in 2020 afgelast. De eerste zaterdag van de maand juni van dit jaar, de dag waarop normaal de markt gehouden wordt, bleek ook dit jaar om dezelfde reden niet haalbaar. Om de traditie toch enigszins in stand te houden, werd daarom besloten uit te wijken naar 11 september. Zij het in een wat afgeslankte vorm – kwekers van zomerbloeiers kunnen weinig bieden in september – denkt de organisatie toch een intieme, boeiende specialiteitenmarkt voor publiek open te kunnen stellen.

Een vijfentwintigtal deelnemers uit België en Nederland komen met hun eigen, vaak zeldzame collecties planten en struiken en aan de tuin gerelateerde artikelen.

Spijs en drank met liefde bereid

Op de binnenplaats van het kasteel kunnen bezoekers zich van koffie, thee, taart en broodjes voorzien.

Tuinen en Kasteel

Niet alleen de markt zelf is de moeite waard, maar ook de voor de gelegenheid opengestelde tuin en het middeleeuwse kasteel.

Praktische informatie:

Zaterdag 11 september van 10:00 tot 17:00 uur

·        Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH, Hernen

·        Entree Tuinmarkt ( inclusief bezichtiging kasteel en tuinen):
volwassenen € 2,50   
kinderen van 6 t/m 12 jaar € 1,50.

·        Parkeren: gratis

·        In verband met de coronamaatregelen gaat het deze keer om een zogenaamde ‘doorstroommarkt’ met één looprichting. Wel kan men vaker de ronde maken. Bezoekers wordt gevraagd zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tuinmarkt Kasteel Hernen op 11 september

Reageren is niet toegestaan.