Pantein fietst met patiënten ‘Bike 4 Parkinson’

REGIO – Zaterdag 4 september fietst Pantein met zorgverleners uit de regio, Parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers mee met Bike4Parkinson tegen deze progressieve ziekte. Onder het motto ‘Parkinson heeft u niet alleen’ gaat het hierbij in totaal om zo’n 40 personen, waaronder ook artsen en verpleegkundigen van het Maasziekenhuis.

Klachten zijn te verminderen

Deze groep neemt deel aan Bike4Parkinson omdat aandacht voor Parkinson belangrijk is, zo laat Parkinsonverpleegkundige Jacqueline Arts weten: “Het is een ziekte die onder meer door vergrijzing steeds meer voor komt en die niet gestopt kan worden. Maar we kunnen de klachten wel verminderen met medicijnen, maar ook door meer te bewegen.”

Positief effect bewegen

Anke Snijders, een van de neurologen van het Maasziekenhuis die meefietsen, legt uit waarom juist voor het fietsen met Bike4Parkinson is gekozen: “Bewegen is goed voor Parkinsonpatiënten. Vandaar dat ook enkele Parkinsonpatiënten zelf meefietsen. Als zij zich drie maal per week matig tot intensief inspannen dan hebben zij over een langere periode bezien minder last van klachten. Zowel fysiek als mentaal. En fietsen is ook gewoon leuk en gezond.”

Steun dit team!

Bike4Parkinson vindt plaats op een gedeelte van het parcours van de Amstel Gold Race in en om Valkenburg. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 35 tot 110 kilometer. Wie dit goede doel en deze actie wil steunen kan dit doen via deze websitelink: voorparkinson.nl

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Pantein fietst met patiënten ‘Bike 4 Parkinson’

Reageren is niet toegestaan.