Excursies op 7 en 9 oktober over plan voor herinrichting Ooijse Graaf

REGIO – Op donderdag 7 oktober en zaterdag 9 oktober organiseren ARK Natuurontwikkeling en gebiedsontwikkelaar K3 een aantal excursies door de Ooijse Graaf. ARK en K3 hebben de wens om het gebied te herinrichten om verdroging van het gebied tegen te gaan en de Ooijse Graaf ook beter beleefbaar te maken. Graag gaan ARK en K3 hierover in een vroeg stadium met omwonenden en andere geïnteresseerden in gesprek.

Versterking van de Ooijse Graaf

De Ooijse Graaf is een gebied dat steeds droger wordt. Daarvan hebben planten en dieren steeds meer last. De wens van ARK en K3 is om een groot oppervlak aan moerasnatuur te ontwikkelen, meer water vast te houden en de Ooijse Graaf bovendien beter beleefbaar te maken door het realiseren van wandelroutes. Het uiteindelijke doel is om een gebied te realiseren waarin natuur, wandelen, klimaatadaptatie en landbouw hand in hand gaan. De tijdelijke winning van zand is de drager van deze ontwikkeling van de Ooijse Graaf.

In gesprek

Tijdens excursies op donderdag 7 en zaterdag 9 oktober laten ARK en K3 u zien welke kansen er voor het gebied liggen, presenteren ze hun idee en halen ze uw ideeën en vragen op.

Er worden drie excursies georganiseerd:
Donderdag 7 oktober 13.00 uur – 15.00 uur
Donderdag 7 oktober 16.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag 9 oktober 10.00 – 12.00 uur

De excursies starten en eindigen op boerderij Eindschenhof aan de Erlecomseweg 80 in Erlecom.

Aanmelding

Om de excursies zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden, wordt gewerkt met aanmelding. Geïnteresseerden kunnen zich voor een excursie aanmelden door uiterlijk 3 oktober een e-mail te sturen naar Yvonne Kieft van K3 via y.kieft@k3.nl en daarbij de datum te vermelden waarop u aan de excursie wilt deelnemen.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Anke Dielissen van Stichting Ark via anke.dielissen@ark.eu of 06 20449781 of met Koen Akkerman van K3 via k.akkerman@k3.nl of 024 348 88 00.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Excursies op 7 en 9 oktober over plan voor herinrichting Ooijse Graaf

Reageren is niet toegestaan.