Nijmegen wandelstad: op 13 en 14 november de 61ste Lentewandeltocht-herfsteditie

NIJMEGEN – Vanwege corona mocht de populaire Nijmeegse Lentewandeltocht in maart niet doorgaan. Nu heeft WSV Zwanenveld de vergunningen rond om de Lentewandeltocht alsnog op zaterdag 13 en zondag 14 november 2021 te organiseren. Geen lente natuurlijk maar ook in de herfst is het prachtig om door het Rijk van Nijmegen te wandelen.

Deze uitgestelde Lentewandeltocht vertrekt net als de laatste jaren vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Groostalselaan 13 te Nijmegen. Vanaf hier leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen.

Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, de bossen van Berg en Dal en Groesbeek. De 40 km route loopt deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg.

Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. U kunt namelijk kiezen uit de volgende afstanden: 5-10-15-20-25-30 en 40 km. Uiteraard is ook dit jaar de gezellige rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos weer in de route opgenomen.

U kunt zich vooraf inschrijven voor deelname op www.lentewandeltocht.nl. U kiest uw route en tijdvak en kunt online het inschrijfgeld betalen. Door de aangepaste coronamaatregelen is het ook weer mogelijk om u op de wandeldagen zelf in te schrijven. Dit kan op het startbureau aan de Grootstalselaan 13 te Nijmegen. Hier zijn coronamaatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen starten en finishen.

Het startbureau is open vanaf 08.00 uur en vanaf station Nijmegen Centraal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor de OV-mogelijkheden: http://www.9292ov.nl/.

Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 3,50 (€ 7,00 of € 5,00 als u een beloning wenst). Kijk voor meer informatie over de Lentewandeltocht op www.lentewandeltocht.nl of www.wandel.nl

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nijmegen wandelstad: op 13 en 14 november de 61ste Lentewandeltocht-herfsteditie

Reageren is niet toegestaan.