Vrijdag 12 november: eerste open dag als Yuverta mbo Nijmegen  

NIJMEGEN – Op vrijdag 12 november van 16.00 tot 20.00 uur is de open dag van Yuverta mbo Nijmegen. Het is de eerste open dag die de Nijmeegse school onder deze naam houdt; sinds 1 augustus prijkt de naam Yuverta aan de gevel van deze voormalige Heliconschool dankzij de fusie met CITAVERDE college en Wellantcollege. Het aanbod aan opleidingen is in Nijmegen nagenoeg gelijk gebleven, zo kun je hier nog altijd opleidingen volgen in de richtingen Dier, Stad en mens en Tuin en landschap.

Op de open dag kunnen bezoekers kennismaken met alle opleidingen en de praktijkruimtes van de school bewonderen. Zo heeft de mbo-school een groot Dierenverblijf, een Landschapshal voor de praktijklessen van de hoveniersstudenten, en een Dierenartspraktijk. Daarnaast zijn er presentaties per opleiding en is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met mbo-studenten en vakdocenten. Tijdens de open dag wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen, alle bezoekers dragen een mondkapje als ze zich verplaatsen in het gebouw en waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand. Bezoekers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

Opleiding tot Adviseur duurzame leefomgeving

Op de open dag kunnen bezoekers kennismaken met de driejarige opleiding Stad en mens, waarbij studenten worden opgeleid tot Adviseur duurzame leefomgeving. “In de opleiding Stad en mens en de specialisaties komen duurzaamheid en sociale aspecten samen,” geeft Arjen Jaarsma, regiodirecteur van Yuverta mbo Nijmegen, aan. “Het brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad, zoals Nijmegen, aankunnen. Met hun inhoudelijke kennis over groen in steden en woonwijken, een gezonde levensstijl, duurzame energie en sociale verhoudingen, zijn onze studenten van grote toegevoegde waarde voor organisaties binnen dit werkveld.” Nieuw binnen de opleiding is de specialisatie Circulaire economie met als uitgangspunt dat afval niet bestaat. “Op de open dag is Trash’ure Taarten aanwezig, zij maken taarten van ingrediënten die anders worden weggegooid. Een mooi voorbeeld van hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan!”

Leren over de nieuwste technieken binnen het hoveniersvak

Bij de opleidingen Hovenier (niveau 1, 2 en 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4) van Yuverta mbo Nijmegen staan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de ideale groene omgeving centraal. De baanzekerheid in de branche is groot.

Mayke Klunder, coördinator van de opleidingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting bij Yuverta mbo Nijmegen: “Onze school is groene hotspot in de regio op het gebied van Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting. Door de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven verrijken wij ons lesprogramma door gastlessen, projecten in de praktijk en docentenstages. Hierdoor blijft ons onderwijs actueel en leren studenten over de nieuwste technieken binnen het vakgebied. Dat laten we ook graag zien op de open dag. In onze Landschapshal, met projecten van onze eigen studenten in de spotlight bijvoorbeeld!”

Beroepsmatig werken met dieren

De mbo-school in Nijmegen biedt ook dieropleidingen op niveau 2, 3 en 4, voor iedereen met passie voor dieren. Op de open dag laten studenten van de dieropleidingen zien hoe je beroepsmatig met dieren werkt. Dit laten zij zien op verschillende locaties binnen de school: in het Dierenverblijf bijvoorbeeld met kippen, reptielen en konijnen. Er is ook een Dierenartspraktijk waar studenten van de opleiding Dierenartsassistent worden opgeleid als rechterhand van de dierenarts. Voor studiekiezers met passie voor zorg, teelt en dieren, biedt de school de opleiding Maatschappelijke zorg en groen. Deze opleiding leidt studenten op om mensen met een hulpvraag te begeleiden in een groene omgeving, bijvoorbeeld op een zorgboerderij.

Bezoekers kunnen zich vooraf registreren via Yuverta.nl/kennismaken.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 12 november: eerste open dag als Yuverta mbo Nijmegen  

Reageren is niet toegestaan.