Maasziekenhuis: snel duidelijkheid over duizeligheidsklachten

BEUGEN – De neurologen van Maasziekenhuis Pantein hebben specifieke expertise op het gebied van duizeligheidsklachten. Duizeligheidsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Door een speciale test is vaak al na één bezoek duidelijk wat er aan de hand is.

Regelmatig duizelig?

Bij een snelle beweging van het hoofd of verandering van houding kan duizeligheid optreden. Daar heeft iedereen wel eens last van, maar als het vaak voorkomt of als iemand aanvallen van duizeligheid ervaart, dan is dat heel vervelend in het dagelijks leven. Mensen worden soms angstig om dingen te ondernemen of om alleen te zijn. Het onderzoeken van de oorzaak is in zo’n situatie heel belangrijk.

Onderzoek en diagnose in één dag

Neuroloog Margot te Riele: “We vinden het belangrijk om mensen snel duidelijkheid te geven. Alle onderzoeken en testjes doen we daarom zoveel mogelijk tijdens één afspraak. Bijna altijd bespreekt de specialist nog op dezelfde dag het behandelvoorstel met de patiënt. We maken onder andere ook gebruik van de ‘video head impulse test’. Daarmee kunnen we vaststellen of er afwijkingen zijn aan het evenwichtsorgaan.”

Samenwerking specialisten

Zodra duidelijk is wat de oorzaak is van de klachten, is ook bekend welke arts iemand verder kan helpen. Soms is dat de neuroloog maar soms ook een KNO-arts. En als iemand al wat ouder is, is soms de kennis van de klinisch geriater van belang. Deze specialist heeft veel kennis van ouderdomsgerelateerde klachten. En als er sprake is van een gevoel van flauwvallen en lage bloeddruk dan komt vaak de cardioloog in beeld. “Wij proberen iedereen met klachten zo snel mogelijk met de juiste behandelaar in contact te brengen, zodat het dagelijks leven niet onnodig belemmerd wordt”, aldus Te Riele.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Maasziekenhuis: snel duidelijkheid over duizeligheidsklachten

Reageren is niet toegestaan.