Omroep Gelderland presenteert De Troubadours: een ode aan Gelderland 

REGIO – In 2022 gaat het gloednieuwe muziekprogramma DeTroubadours van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen.

Tijdens zijn reis maakt hij kennis met Gelderse muzikanten – zoals Joris Linssen, Blaudzun en Ellen ten Damme – die vertellen over hun binding met Gelderland. Samen maken ze die dag een lied die ze performen op een karakteristieke Gelderse locatie. De Troubadours is vanaf 9 januari wekelijks te zien op TV Gelderland. 

‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smid en Blaudzun.  

Gelderse muziek

De zangers en zangeressen leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad. Eenmaal aangekomen op locatie vertellen de muzikanten een bijzonder en persoonlijk verhaal over de plek die hem of haar inspireert. Dit vormt de basis voor het liedje dat de artiest op diezelfde dag samen met Christon bedenkt, componeert en uitvoert. Elk lied is een persoonlijke ode aan Gelderland. 

Nummers luisteren via Spotify

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Vanaf 9 januari wordt er wekelijks een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van ‘de troubadours’. 

Presentator Christon Kloosterboer

Presentator en muzikant/zanger Christon Kloosterboer, bekend van o.a. Rigby (huisband van DWDD) werkt tegenwoordig als songwriter en producer voor nationale en internationale artiesten. Hij maakt hits met een brede groep artiesten zoals Guus Meeuwis, Ronnie Flex en Boudewijn De Groot maar ook internationale artiesten als Aloe Blacc, Ziggy Marley & Lost Frequencies. Hij kan als geen ander verschillende muziekstijlen componeren. Christon is een rasmuzikant en zanger die vele instrumenten bespeelt. 

Elke week een andere streek, troubadour en nieuw lied

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is vanaf 9 januari iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.  

Foto (C): Marijn Smulders (Deltafilm)


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Omroep Gelderland presenteert De Troubadours: een ode aan Gelderland 

Reageren is niet toegestaan.