Plastic Valley winnaar Kern met Pit Trofee Gelderland

REGIO – Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 22 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Gelderland is van de 12 geslaagde projecten Plastic Valley in Wolfheze gekroond tot provinciale winnaar.

Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Gelderland ging de winst naar Plastic Valley uit Wolfheze. Daar halen inwoners plastic uit de natuur en zorgen dat scholen, bedrijven en buren meehelpen bij het inzamelen van afval plastic. Met behulp van een shredder maken ze het plastic klein en met een extruder met mallen maken ze nieuwe producten, zoals bankjes en stoelen voor in de buurt. Recyclen 2.0! Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 25 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Plastic Valley winnaar Kern met Pit Trofee Gelderland

Reageren is niet toegestaan.