De Week van de Helden in het afval en het groen

REGIO – Ze zijn vaak te zien in onze straten, parken en in het centrum: de medewerkers in het afval en groen van Dar. Ze halen ons afval op en houden onze leefomgeving schoon en netjes.

De mannen en vrouwen van Dar zijn onmisbaar, vakkundig en terecht trots op hun werk. Van 7 tot en met 13 maart is het de week van de Helden in het afval en het groen: het perfecte moment om deze harde werkers eens extra in het zonnetje te zetten!

Afval en groen

Dat afvalmedewerkers belangrijk zijn, werd tijdens de coronacrisis extra duidelijk. Bewoners deelden taartjes en koffie uit als waardering en plakten allerlei positieve teksten op bakken en zakken. Om dit over te doen, werd in 2021 met succes het landelijke initiatief De Week van de Afvalhelden geïntroduceerd. Van 7 tot en met 13 maart is daarom de tweede editie van deze week. Dar noemt het de Week van de helden in het afval en het groen. Omdat haar medewerkers niet alleen in de inzameling, maar ook in het groen en de openbare ruimte werken.

Kennis en professionaliteit

Bijna 30.000 vakmannen en vakvrouwen houden de straten schoon, halen dagelijks het afval op en onderhouden het groen. Op deze manier dragen zij allemaal bij aan een groene, schone, frisse stad en daarmee een betere en schonere wereld en circulariteit. Zoals hergebruik van grondstoffen. Dat doen ze met veel kennis en professionaliteit. Medewerkers in de afvalbranche zijn onmisbaar voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. Hun belangrijke werk verdient onze waardering iedere dag, maar speciaal tijdens de Week van de Helden in het afval en het groen.

Doe ook mee en uit waardering

Dar roept inwoners op om ook mee te doen en hun dank en waardering te tonen. Bijvoorbeeld door kleurplaten voor het raam te hangen of een (Digitaal) kaartje te sturen. Of door gewoon eens een duim op te steken of te zwaaien als blijk van waardering. De Dar-medewerkers in het afval en groen kijken ernaar uit.

Alle acties kunnen op social media gevolgd worden via #AfvalHelden en/of #WeekvandeAfvalHelden.

Meer informatie: www.dar.nl/helden


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor De Week van de Helden in het afval en het groen

Reageren is niet toegestaan.