Week van de digitale veiligheid

REGIO – Van 2 tot en met 8 mei 2022 is de ‘Week van de digitale veiligheid’ in Gelderland-Zuid. Een week die in het teken staat van bewustwording en preventie van digitale veiligheid.

De veertien gemeenten en politie geven in die week extra aandacht aan digitale criminaliteit. Dit heet ook wel cybercrime. Preventie voorkomt slachtoffers.

Mensen en organisaties doen steeds meer digitaal. De ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Dat brengt ook met zich mee dat criminelen online meer slachtoffers maken. Daarnaast richten zij ook schade aan bij bedrijven en in de samenleving. Denk aan het gevaar van een cyberaanval.

Het plegen van stafbare feiten met behulp van ICT stijgt. Iedereen kan daar slachtoffer van worden. Het overkomt zowel bedrijven en overheidsinstanties als mensen thuis.

De impact is groot, omdat persoonlijke gegevens in hand van criminelen komen. Preventie en bewustwording dragen bij aan het voorkomen van die misdrijven.

Veel meldingen en aangiften

Digitale criminaliteit groeit helaas stug door. Dat is zichtbaar in het aantal politieregistraties, zowel landelijk als in onze gemeenten. Het aantal aangiften en meldingen blijft hoog. Slachtoffer worden van deze criminaliteit heeft veel impact, vooral bij jongeren, senioren en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Eenvoudig voorkomen

Door een paar simpele acties kunt u veel ellende voorkomen. Hoe herkent u bijvoorbeeld een phishing mail? Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt van bank-helpdeskfraude? En hoe kunt u zich als ondernemer beschermen tegen digitale criminelen?

Kijk op de website www.veiliginternetten.nl voor meer informatie en tips.

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Week van de digitale veiligheid

Reageren is niet toegestaan.

Магазин мега даркнет onion Магазин Мега даркнет Мега Даркнет Маркет ссылка тут mega darkmarket как зайти