Gelders initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

REGIO – Zaterdag 25 juni om 15.00 uur is het zover. Dan vindt de uitreiking van de Kern met Pit finale plaats tijdens het We doen het samen! Festival. Alle twaalf provinciale trofeewinnaars wachten in spanning af: wat is het beste buurtinitiatief van Nederland? Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, zal de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro aan het winnende buurtinitiatief overhandigen.

Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kan meedoen aan Kern met Pit. Het afgelopen jaar hebben 120 bewonersgroepen zich hard gemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. En dat is ze gelukt. Aanstaande zaterdag strijden de 12 provinciale trofeewinnaars tegen elkaar om de Gouden Pit. Van het realiseren van een pluktuin en een waterbron tot het organiseren van duurzame diners en het recyclen van plastic: alle finalisten hebben hun droom voor hun buurt waargemaakt.

Stem op jouw favoriet

Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van Nederland. Bekijk de video’s van de 12 trofeewinnaars op www.kernmetpit.nl en stem tot 21 juni op jouw favoriet. Zo vergroot je de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de Gouden Pit én een prijs van maar liefst 3.000 euro.

Voor de provincie Gelderland is Plastic Valley uit Wolfheze in de race voor de Gouden Pit. Daar halen inwoners plastic uit de natuur en zorgen dat scholen, bedrijven en buren meehelpen bij het inzamelen van afval plastic. Met behulp van een shredder maken ze het plastic klein en met een extruder met mallen maken ze nieuwe producten, zoals bankjes en stoelen voor in de buurt. Recyclen 2.0! Een prachtig initiatief!

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gelders initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

Reageren is niet toegestaan.