Muziek in de tuin: Flos Campi

NIJMEGEN – Het jaarlijkse Hortus Concert van Flos Campi vindt plaats op zondag 3 juli om 16.30 uur.

Laat in de middag, de ergste hitte is dan wel voorbij, kunt u in de prachtige bloementuin van de Hortus genieten van het koor met orkest begeleiding in “For the beauty of the earth” en “A Clare Benediction” van John Rutter en “Home and the Haertland” van de Ier Bill Whelan, gecomponeerd voor de band Riverdance. Niet te zware muziek, veelal over de natuur, heel geschikt voor een buitenconcert. En a capella het stuk “The Road Home”van Stephen O Paulus. Gezongen door koor èn orkest!

Ook het orkest waagt zich aan iets andere, lichtere, sferen met Leroy Anderson favorites: “Blue Tango”, “Belle of the Ball”, “The Syncopated Clock” en, jawel, “The Typewriter” inclusief typist. Natuurlijk ook wat (licht) klassieke werken. Twee maal Johannes Brahms: “Hongaarse Dansen” nummer 1, 3, en 10, en ”Variaties op een thema van Joseph Haydn”. Tenslotte nog een stuk uit het ballet “Silvia”van Leo Delibes: “Cortège de Bacchus”.

Dit alles onder de bezielende leiding van de dirigenten Dick Bolt (orkest) en Emmanouil Levendis (koor). De laatste zult u bovendien ook nog in een ander gedaante leren kennen…

Een feestelijk, zomers programma, zonder pauze, met na afloop alle tijd voor een drankje en een praatje. Wilt u onder de tent kunnen zitten, dan is tijdig een kaartje bestellen wel aan te raden. 

Kaartverkoop via de website van Flos Campi 

Volwassenen € 12,50; studenten € 8,00 en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Muziek in de tuin: Flos Campi

Reageren is niet toegestaan.