Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022

REGIO – Provincie Gelderland schrijft voor de negende keer de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit uit. Met als thema: De Kunst van het Kiezen. De Provincie nodigt gemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties uit om inspirerende voorbeelden in te dienen van ruimtelijke projecten, die Gelderland met scherpe keuzes en slimme combinaties mooier hebben gemaakt.

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘We moeten de ruimte in Gelderland beter benutten. Als we alle ambities voor wonen, werken, landbouw en natuur willen realiseren hebben we 1,8 keer Gelderland nodig. We zoeken inspirerende en verassende voorbeelden die laten zien dat je de omgeving mooier kunt maken door te kiezen of opgaven te combineren.’

Ruimtelijke Kwaliteit

Sinds 2006 reikt de provincie iedere twee jaar de Gelderse Prijs voor de Ruimtelijke Kwaliteit uit. Hiermee zetten we bijzondere ruimtelijke projecten in de schijnwerpers. De winnaars van de laatste twee edities waren de Jansbeek in Arnhem en de Herstructurering van de Tuinbouw in de Bommelerwaard.

De Kunst van het Kiezen

Het thema van de negende editie is ‘De Kunst van het Kiezen’. Veel maatschappelijke opgaven vragen om een zorgvuldige inrichting van de ruimte. Niet alles kan. We hebben een stevige puzzel te leggen om plaats te bieden aan verstedelijking, natuurherstel, landbouwtransitie, duurzame energie en mobiliteit. Waar zijn goede keuzes gemaakt, hoe kwamen ze tot stand en hoe draagt het bij aan een Mooi Gelderland? De Provincie zoekt verrassende ruimtelijke projecten met een meerwaarde voor landschap en omgeving.

Vakprijs en Juryprijs

Tot en met vrijdag 30 september kunnen deelnemers hun projecten indienen op www.gelderland.nl/gprk2022. Deelnemers kunnen twee prijzen winnen: een vakprijs en een juryprijs. De winnaars  winnen een prijs van 10.000 euro, die ze kunnen besteden aan het project. Peter Kerris maakt maandag 19 december de winnaars bekend.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022

Reageren is niet toegestaan.