Challenge Leven Lang Ontwikkelaar

REGIO – Wat zijn de vaardigheden die je nodig hebt voor het werk van morgen? Met de challenge Leven Lang Ontwikkelaar zoekt provincie Gelderland naar nieuwe manieren om mensen voor te bereiden op de banen van de toekomst.

Gedeputeerde Peter Kerris: “Het werk in de techniek, de bouw, de zorg en het onderwijs verandert snel. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden. Hoe zorgen we ervoor dat mensen kunnen meebewegen met de veranderingen in het werk? Met deze challenge zoeken we nieuwe manieren om talent beter te benutten en klaar te maken voor het werk van de toekomst. En het barst van het talent in Gelderland!’

Leven Lang Ontwikkelen

Gelderland staat voor een aantal grote uitdagingen: de wooncrisis, de zorgcrisis, cybersecurity en onderwijsvernieuwing. Deze uitdagingen worden versterkt door het tekort aan personeel. Als we dit willen opvangen moeten we vooruit kijken naar wat er in de toekomst nodig is aan kennis en vaardigheden. Verder dan we tot nu toe hebben gedaan. Met de challenge Leven Lang Ontwikkelaar zoekt provincie Gelderland naar nieuwe manieren om mensen voor te bereiden op het werk van morgen.

Gelderse Actieraad LLO

Om het thema Leven Lang Ontwikkelen te begeleiden heeft provincie Gelderland een Actieraad uitgenodigd om zich hierover te buigen. De Actieraad bestaat uit werkgevers, werknemers,  studenten, onderwijs en experts. De Actieraad is de jury van de challenge. Rigo van Raai (Voorzitter Actieraad): “als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Al decennia wordt geprobeerd leven lang ontwikkelen beter te krijgen. Dat moet anders. Daarom zoeken we naar verassende combinaties van deelnemers, onverwachte oplossingen, samenwerking die niemand had verwacht. Een echte uitdaging”.

Inschrijven tot 1 november

Heb je een vernieuwende aanpak voor Leven Lang Ontwikkelen? Een aanpak die mensen een opleiding biedt buiten hun vakgebied? Een aanpak die helpt de omslag te maken van diploma-denken naar het trainen van vaardigheden? Zendt dan je idee naar www.levenlangontwikkelaar.nl. De jury maakt 14 december de winnaars bekend. Zij krijgen 5 weken de tijd om met een team van 5 mensen en een budget van 5.000 euro hun aanpak te testen en uit te werken.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Challenge Leven Lang Ontwikkelaar

Reageren is niet toegestaan.