Josan Meijers nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Erfgoed Gelderland

REGIO – Josan Meijers is per 1 januari 2023 voorzitter van de Raad van Toezicht van Erfgoed Gelderland. Zij volgt daarmee Gerdo van Grootheest op, die zijn taken als voorzitter na vier jaar neerlegt.

Meijers, waarnemend burgemeester in de gemeente Buren, is zeer begaan met het Gelderse erfgoedveld. Van 2015 tot 2019 was zij Gedeputeerde Cultuur en Erfgoed voor provincie Gelderland. Daarnaast maakte zij zich als voorzitter van de Nieuwe Hollandse Waterlinie hard voor de Unesco werelderfgoedstatus van dit monument, en was zij bestuurlijk verantwoordelijk voor de Unesco werelderfgoednominatie van de Romeinse Limes.

Meijers ziet ernaar uit om in haar nieuwe rol binnen Erfgoed Gelderland haar bijdrage te leveren: “Voor mij is Gelderland absoluut de mooiste provincie van ons land. Zo geweldig rijk aan historische schatten en verhalen. Heel veel mensen zetten zich in voor ons mooie erfgoed. Door goed samen te werken, zijn we nóg beter in staat om nóg meer mensen daarvan te laten genieten. Die samenwerking, daar draag ik graag aan bij!”

Erfgoed Gelderland ondersteunt de erfgoedsector in Gelderland bij het duurzaam beheren van collecties en het vertellen van verhalen over erfgoed. De Raad van Toezicht van Erfgoed Gelderland bestaat per 1 januari 2023 uit Josan Meijers, Marianne Bakker, Chantal Hakbijl, Dick Helders, Marthe Stallenberg en Mark van der Wolf.

Foto (C): Rafaël Drent


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 december, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Josan Meijers nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Erfgoed Gelderland

Reageren is niet toegestaan.