Computervraagdagen voor senioren in de bibliotheek

NIJMEGEN – Van 17 tot en met 19 januari 2023 kunnen senioren in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen kennismaken met het digitale aanbod van de Bibliotheek Gelderland Zuid en SeniorWeb. De Computervraagdagen staan in het teken van digitale veiligheid.

Er wordt steeds meer van mensen verwacht als het om digitale vaardigheid gaat. Maar hoe maak je je al die zaken eigen als je al een tijdje met pensioen bent? Of als je nauwelijks ervaring hebt met een computer of smartphone? De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met SeniorWeb diverse cursussen en workshops om senioren digitaal vaardiger te maken. Tijdens de Computervraagdagen kunnen bezoekers gratis kennismaken met alle digitale activiteiten van de bibliotheek en SeniorWeb, zoals het Digitaal Café en cursussen die in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid worden georganiseerd.

Programma Computervraagdagen

Dinsdagmorgen 17 januari van 10 tot 11 uur is er een korte presentatie over het cursusaanbod van de bibliotheek en een presentatie over verschillende aspecten van digitale veiligheid. Daarna kunnen bezoekers tot 12 uur met deskundige vrijwilligers van SeniorWeb over specifieke vragen doorpraten in het Digitaal Café.

Woensdagmiddag 18 januari van 14 tot 16 uur het zelfde programma als op dinsdag 17 januari.

Donderdagochtend 19 januari van 10 tot 12 uur is er een Digitaal Café. Daarnaast geeft een medewerker van de bibliotheek een korte presentatie over het cursusaanbod.

Kijk voor meer informatie over het digitale aanbod van de bibliotheek op www.obgz.nl/digitaalvaardig. Hier staat ook informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid, voor vragen over digitale overheidszaken als DigiD, toeslagen en belastingen.

Foto (C): Marcel Krijgsman 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Computervraagdagen voor senioren in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.