Rondleiding eendenkooi Batenburg

BATENBURG – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 5 februari 2023een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg.

Ga mee terug in de tijd en ervaar de sfeer van rust en geheimzinnigheid tijdens deze unieke gelegenheid om de eendenkooi te bezoeken. De boswachter neemt je mee rond de kooiplas en vertelt onder andere over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie.

Een eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ruim honderd geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één werkende vangpijp. De eendenkooi in Batenburg is nog volledig bedrijfsklaar en in originele staat.

Vanwege de noodzakelijke rust is de eendenkooi slechts één keer per maand te bezoeken in de maanden februari t/m juni. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
Tip van de boswachter: Neem een verrekijker mee.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Fotograaf (C): Ton Rothengatter


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Rondleiding eendenkooi Batenburg

Reageren is niet toegestaan.