Buurtbos de Boskapelle beste bewonersinitiatief van Gelderland

REGIO – Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 21 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Gelderland is van de 12 geslaagde projecten Buurtbos de Boskapelle in Sinderen gekroond tot provinciale winnaar.

Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Gelderland ging de winst naar Buurtbos de Boskapelle in het dorp Sinderen.

De initiatiefnemers hebben een buurtbos van ongeveer 0,75 hectare gerealiseerd aan de rand van het dorp. Het bos is bedoeld voor recreatie en een ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners en passanten. Natuurlijk draagt een bos ook bij aan de biodiversiteit van de omgeving. Het is een prachtige plek geworden voor mens en dier, voor ontspanning, ontmoeting, samenzijn, educatie en groen. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden later dit jaar tijdens tegen elkaar in de landelijke finale voor de titel Beste bewonersinitiatief van Nederland. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro. Meer informatie over de landelijke finale volgt in het voorjaar.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, dit jaar 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Buurtbos de Boskapelle beste bewonersinitiatief van Gelderland

Reageren is niet toegestaan.