[Foto’s] Carbidschieten in Ooij 2017

OOIJ – Oudejaarsdag vond op De Speulplek aan de Rietlanden in Ooij weer het jaarlijkse carbidschieten plaats.


Carbidschieten mocht dit jaar gewoon weer in Ooij. Foto en rechten: Henk Baron.

Twee jaar geleden werd al gedacht dat het de laatste keer zou zijn omdat, na de eerdere samenvoeging van de drie gemeenten, dit niet meer mogelijk zou zijn.

Toch een vergunning

Echter werd er dit jaar aan Marcel, Alwin, Johnny en Hans door de gemeente Berg en Dal weer een vergunning afgegeven. De vrijwilligers van de “Speulplek” en partners van de carbidschieters hadden hun best gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken en zij hadden onder andere gezorgd voor oliebollen, Glühwein en warme (en koude) chocolademelk.

Overigens klonken uit de omgeving soms nog hardere klappen van het vuurwerk dat door anderen werd afgestoken.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer foto’s.

[nggallery id=919]
Foto’s met dank aan Henk Baron.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “[Foto’s] Carbidschieten in Ooij 2017”

 1. Stekkenberger zei:

  Dacht dat berg en dal een gemeente was maar wel een waar met 2 maten gemeten wordt want in groesbeek mocht het niet meer.

 2. Name zei:

  Iedereen binnen onze gemeente heeft het recht om een ontheffing aan te vragen. Je mag ook niet zomaar overal bouwen, tenzij je het regelt met de gemeente. Zo is dat ook met het carbitschieten. Tip dus voor de Stekkenberger, voor eind van het jaar een ontheffing aanvragen, dan mag je, net als de mensen in de Ooij, carbit schieten.

 3. Iemand zei:

  @Name heb nergens gelezen dat het moest Hoor!!!(Anders hoor ik het graag). Vind het schandalig dat de gemeente niet uit zichzelf een vergunning afgeeft zonder de mensen op kosten te jagen. Carbid-schieten hoort bij Groesbeek tijdens oud en nieuw, een groot deel doet het met vrienden en familie…

 4. Patje P. zei:

  Aan iemand : Ik begrijp niet waarom carbid schieten bij Groesbeek hoort. Omdat een handjevol mafkezen zich daarmee bezighouden ? Ik kan je vertellen dat 98% van de Groesbekers er niets van wil weten.

 5. Name zei:

  @iemand: in Ooij wisten ze het wel. Op 12 november kon je hier op de site lezen dat hiervoor en evenementenvergunning is afgegeven, op 21 december stond dit artikel hier op degroesbeek: https://www.degroesbeek.nl/lokaal-nieuws/83114/carbidschieten-groesbeek-verboden/ Je had het dus kunnen weten…