Geen subsidie voor dameskoor “Encore” uit Ooij

OOIJ – Het dameskoor “Encore” uit Ooij krijgt geen subsidie van de gemeente Berg en Dal.

Een aanvraag is afgewezen.

Kerkelijk koor

Burgemeester en wethouders zijn niet akkoord gegaan omdat het koor een kerkelijk zangkoor is. Punt is dat alleen niet-kerkelijke zangverenigingen een subsidie kunnen krijgen. Dit staat in de “Nadere regeling amateurkunst Berg en Dal”. De subsidie zou overigens € 1500,- zijn. Dat is een vastgesteld bedrag.

Tipje

Encore heeft begrip voor de afwijzing, maar vindt het wel jammer. Het koor is namelijk bezig om zich breder in te zetten en meer naar buiten te treden. Burgemeester en wethouders hebben de dames een kleine tip meegegeven: “We hebben ze als suggestie meegegeven om te bekijken of ze een eigen stichting/vereniging kunnen worden. Daar kunnen ze subsidie voor krijgen”, is de uitleg.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “Geen subsidie voor dameskoor “Encore” uit Ooij”

 1. Chris. zei:

  Dachten die polderknakkers alleen maar overal subsidie voor te krijgen?
  Wilden ze daarom bij de Gemeente Groesbeek horen?

 2. bruukse zei:

  en als ze “te weinig”subsidie krijgen maar een partij polderbreed oprichten. puur om de groesbekers kaal te plukken

 3. Een Natuurliefhebber. zei:

  De rem moet er maar is flink opgetrokken worden voor al die Onnozele subsidie,s! Het lijkt nu alleen nog maar op uitbuiten en graaien! Terwijl men vroeger helemaal niet zat te schooien en zelf de broek ook kon ophouden voor een vereniging of wat dan ook, en toen ging ook gewoon alles door en kwam het goed. En nu met die fusie rijzen de profiteurs helemaal de pan uit, zoals nu weer voor een dames kerkkoor. Stop hiermee.

 4. Juustem zei:

  Ik denk wel dat de voorlichting door de gemeente mbt subsidies beter moet. Blijkbaar is er veel onduidelijk over de voorwaarden. Mensen begrijpen de afwijzing niet en voelen zich tekort gedaan door “het groesbeekse”. Afdeling communicatie moet hier echt mee aan de slag want de onvrede groeit.

 5. Greatmans zei:

  Beste Juustem, als je subsidie aanvraagt moet je natuurlijk van te voren zelf wel even goed de voorwaarden doornemen. In de Algemene subsidieverordening Welzijn Berg en Dal 2017 staat in artikel 3 bij activiteiten specifiek dat subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten van (o.a.) niet-kerkelijke zangverenigingen. Zie ook https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-148674.html. Het had kerkelijk zangkoor Encore een hoop teleurstelling kunnen besparen als de dat van te voren zelf even netjes hadden uitgezocht. Begrijpelijk dat ze het jammer vinden dat hun aanvraag is afgewezen, maar op basis van de voorwaarden in de regeling is dit volstrekt logisch. Dat heeft niet met een gebrekkige voorlichting van de gemeente te maken, een vereniging moet zelf goed haar huiswerk doen…