[Foto’s] Vernielingen op de Mookerheide, aangifte Natuurmonumenten

MOOK/NIJMEGEN – In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Mookerheide forse vernielingen aangericht in het hondenlosloopgebied van Natuurmonumenten.


Bewegwijzering bekrast op de Mookerheide. Foto: Natuurmonumenten.

Informatiepanelen en bewegwijzering op de route bij de Burgemeester Sengersweg zijn bekrast, gesloopt of meegenomen. Natuurmonumenten heeft aangifte gedaan.

Loslopende honden

Boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten: ‘Dit is ongelofelijk frustrerend. Deze hondenloslooproute hebben we speciaal aangelegd voor hondenbezitters die met hun hond los willen lopen. Het is een prachtige ronde van 2,5 km door het bos van de Mookerheide. Daarmee voorkomen we stress en verstoring bij wilde dieren elders in het bos.’

Herstellen

In de rest van het gebied moeten honden namelijk aan de lijn. Hondenbezitters maken veel gebruik van de route. Luijks: ‘Natuurlijk gaan we deze route herstellen, maar dat betekent wel weer behoorlijk wat extra kosten. Frustrerend, want dat geld kunnen we niet in natuurbescherming steken.’

Mocht iemand iets gezien hebben meldt dit dan bij de politie of bij Natuurmonumenten (rijkvannijmegen@natuurmonumenten.nl). Ook als u in de toekomst wat ziet, hoort Natuurmonumenten dat graag.

[nggallery id=956]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “[Foto’s] Vernielingen op de Mookerheide, aangifte Natuurmonumenten”

  1. Een Natuurliefhebber. zei:

    Blijft diep triest vandalisme. En geld voor natuurbescherming overhouden lijkt me niet meer nodig tegenwoordig, want abnormaal hoe men dit jaar onze bossen weer enorm aan het toetakelen zijn, en ze zijn nog niet eens klaar. Je kan op vele plekken niet eens meer van het bos genieten, alleen maar met verbazing kijken naar de ravage die er weer aangericht wordt. Had ooit respect voor SBB die het beste met ons bos voor had, maar nu het puur om winst maken gaat door de houtopbrengst is SBB de grootste bedreiging van ons bos geworden. Triest.

  2. Ron zei:

    Dit artikel gaat over natuurmonumenten en niet over SBB die hebben een hele andere opdracht en visie wat betreft natuurbeheer