Gemeente keurt asfaltconstructie Heerbaan Millingen af

MILLINGEN AAN DE RIJN – De toplaag van het asfalt op een gedeelte van de Heerbaan in Millingen aan de Rijn moet waarschijnlijk opnieuw worden aangebracht.


Heerbaan in Millingen aan de Rijn. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2016).

De gemeente Berg en Dal heeft de asfaltconstructie op het stuk tussen Hotel Millings Centrum en de Burgemeester Eijckelhofstraat afgekeurd. Dat zou overigens al vrij snel zijn gebeurd, maar de evaluatie van de herinrichting is pas recent beschikbaar.

Afzettingen en omleidingen

Er wordt momenteel met de aannemer gesproken over een noodzakelijke verbetering van de asfaltverharding. “Dit zal waarschijnlijk leiden tot het opnieuw aanbrengen van de toplaag van asfalt op dit gedeelte Heerbaan, inclusief afzettingen en omleidingen”, aldus burgemeester en wethouders. Communicatie vanuit de gemeente volgt ter zijner tijd, wanneer bekend is wat de maatregelen zijn.

Herinrichting Heerbaan

Enkele jaren geleden is er hard gewerkt aan de herinrichting van de Heerbaan in het centrum van Millingen aan de Rijn. Op de Heerbaan tussen Hotel Millings Centrum en de Burgemeester Eijckelhofstraat ligt nu asfalt in plaats van klinkers. Dat kwam door een amendement van de lokale partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS), ingediend in 2015. Doel was om de trillingen- en geluidsoverlast terug te dringen. ““Als je in die huizen zit tril je weg”, zei Alex ten Westeneind (GJS) toentertijd als GJS-raadslid. Hij is inmiddels wethouder.

Evaluatie: “overlast minder”

Uit een evaluatie van het project blijkt dat de overlast wel is afgenomen. De trillingenoverlast die in 2014 een waarde van 0,71 langs de Heerbaan in verschillende metingen haalde, is in 2017 afgenomen tot 0,61. De overlast is dus niet geheel weggenomen, maar volgens het college “teruggebracht tot een niveau waarbij trillingen nog waarneembaar zijn, maar niet meer als hinderlijk beoordeeld kunnen worden”. De gemiddelde geluidsbelasting is tevens met 8 db(A) afgenomen.

Conclusie is dat het karakter van het centrum van Millingen is versterkt en zich onderscheidt met een hogere kwaliteit van de verdere inrichting van het dorp. De kosten van het project zijn om uiteenlopende redenen € 106.000,- hoger uitgevallen dan geraamd, blijkt uit de evaluatie.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Gemeente keurt asfaltconstructie Heerbaan Millingen af”

  1. Simpel zei:

    Weer een hoop gemeenschapsgeld er door heen gejast voor een zeer minimaal verschil aan geluid en trillingen. Maar wel het karakter is versterkt van het centrum van Millingen. Ach ja, een tonnetje extra hier, een extra tonnetje daar en de huidige coalitie maar pronken. 70% gerealiseerd schrijft de GVP, maar reken maar uit wat dat allemaal extra heeft gekost!