Weet jij de vluchtweg in je vakantieverblijf?

REGIO – Als het goed is, heb je thuis met je partner en/of kinderen al eens gesproken over een vluchtweg voor als er brand uitbreekt.


Foto: Website brandweer.

Maar doe je dat ook als je op vakantie bent? Ook dan is het belangrijk dat je bij deze hectische omstandigheden de snelste vluchtweg kiest en afspraken maakt over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of een huisdier.

Wees voorbereid, ook op vakantie

Brand breekt altijd onverwacht uit en kan zich snel verspreiden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je maar drie minuten tijd hebt om je woning bij brand veilig te kunnen verlaten. Het is daarom belangrijk om vooraf een goed vluchtplan te bedenken. Drie ingrediƫnten van een goed vluchtplan:

1. Kies de kortste weg naar buiten, liefst aan de straatkant of kant waar de hulpdiensten aankomen.
2. Spreek een verzamelplaats af waar je elkaar na het vluchten ontmoet.
3. Spreek af wie voor welk(e) baby, kind, oudere of huisdier zorgt.

Blijf rustig en bel snel 112

Probeer in de hectiek die ontstaat toch rustig te blijven zodat je jezelf en eventueel anderen zo snel mogelijk in veiligheid kunt brengen. Zodra je op een veilige plek bent, bel je direct 112. Om de hulpdiensten goed te kunnen informeren, is het handig als je het adres van je vakantieverblijf bij de hand hebt.

Meer tips zijn hier (klik) te vinden.

Bron: VRGZ


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Weet jij de vluchtweg in je vakantieverblijf?

Reageren is niet toegestaan.