Rondje stad tijdens Vierdaagsefeesten red je niet in 1 avond

NIJMEGEN – De drukte in de stad was groot op donderdag. Alle pleinen, alle parken, alle terrassen, alles zat vol. Overal werd gedanst, gesjanst, genoten, meegezongen en uit het dak gegaan.


Mariënburgplein. Foto en rechten: Mathijs Hanenkamp.

De diverse sferen in de stad bijten elkaar niet, maar versterken elkaar juist.

Rondje

Je maakt een rondje Nijmeegs langs de Sportcentrale (dit jaar voor het laatst), ’t Nimweegs Feestcafé (klein en voor haar vaste bezoekers zo fijn), Wintersoord (nieuw en gelijk met een eigen plek in het hart van haar bezoekers) of het Hertogplein (waar van meezingen een sport is gemaakt).

Intiemere plekjes

Of je zoekt de wat intiemere plekjes op van Café Samson (een nieuwkomer in het rijtje en met stip binnengekomen in de top 10), de ThomTom Bar (vaste plek in de programmering veroverd), de Ramblas (de meest fijne en logische plek vanuit het station), het Kronenburgerpark (wat een toffe aanwinst met haar jazz programmering), Zomerbar 024 (nieuw in 2018 en heeft absoluut groeipotentie), De Kaaij (waar progressief traditie wordt), het Arsenaal (een eigen sfeer op een eigen plek), Credible (niet meer weg te denken), de Grote Straat (terug van weggeweest en met applaus voor Sher), LUX (opeens een plek met een hart) of de Lindenberg (waar het podium een podium is).

Op zoek naar vrienden en bekenden

Of je maakt een ronde langs de grotere locaties op zoek naar jouw vrienden en bekenden. Genieten van de bekende nummers op het mooiste plein van Nijmegen, de Grote Markt. Goeie bands scoren op Plein ’44. De nieuwste trends en de beste artiesten spotten op het Valkhof Festival. Compleet jezelf uitwonen in het Hunnerpark of meegalmen op de Waalkade. Genieten van de top kwaliteit sfeer bij Faber, of de ultieme traditie induiken op het Koningsplein waar als sinds jaar en dag de beste coverbands staan.

Niet bedacht, toch gekregen

Aanschuiven in de Molenstraat of je onderdompelen in de grootste stijger in de lijst: Van Ouds. En dan vervolgens lekker naar Festival op ’t Eiland om daar te genieten van alles wat je niet had bedacht, en niet had verwacht en toch hebt gekregen.

Topmiddag en -avond: nog één keer

Want daar gaat het om: samen met alle horeca, cultuurinstellingen en exploitanten biedt Vierdaagsefeesten haar bezoekers een topmiddag of een topavond. Alleen…je redt het niet meer op 1 dag en dat is te merken want onze bezoekers komen er graag meerdere keren voor terug. Nog één dag en nog één avond knallen voordat we al weer heimwee naar volgend jaar hebben.

Donderdag kwamen er 265.000 mensen naar Nijmegen; 15.000 meer dan vorig jaar. Het totaal staat inmiddels op 1.355.000 (+ 90.000).

Bron/Tekst: Stichting Vierdaagsefeesten


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Rondje stad tijdens Vierdaagsefeesten red je niet in 1 avond”

  1. Annelies zei:

    Rondje stad red je makkelijk in 1 avond want meeste plekken is bagger muziek meer op jeugd gericht .mis zoals vroeger de oldie avonden taptoe linedance .en dit jaar zag je veel mensen met gehoorbescherming lopen das toch fijn feesten of niet.en veels teveel drank onder de jeugd op straat dus rondje stad was zo gedaan.