Veel belangstelling voor behandeling haperende vinger

BEUGEN – Een haperende vinger (in medische termen een triggervinger) kan iemands leven flink belemmeren.

Chirurg Poelhekke van het Maasziekenhuis specialiseerde zich in een ingenieuze behandeling en hielp afgelopen jaar vele patiënten in korte tijd van hun probleem af.

Wat is een triggervinger?

Mensen met een triggervinger kunnen hun vinger of duim moeilijk strekken. In het dagelijks leven is dat heel vervelend. Een haperende vinger ontstaat doordat de buigpees van een vinger geïrriteerd raakt. Hierdoor wordt de pees dikker en past hij niet meer door de natuurlijke vernauwing rond de pees. Hierdoor is het strekken van de vinger lastig. Een triggervinger komt regelmatig voor bij volwassenen maar soms ook in aanleg bij hele jonge kinderen. Bij kinderen gaat het dan altijd om de duim waarvan het eindkootje niet gestrekt kan worden.

Snel een blijvende oplossing

Chirurg Poelhekke specialiseerde zich in een behandeling die veel minder ingrijpend is dan doorgaans wordt toegepast. Een methode die de haperende vinger snel en blijvend verhelpt. Dat gebeurt door met een naaldje gericht door de huid te prikken en hiermee de vernauwing op te heffen. De behandeling vindt plaats tijdens het spreekuur onder plaatselijke verdoving. Een bezoek aan de operatiekamer is niet nodig. Er ontstaat geen wond waardoor de vinger meteen weer normaal gebruikt kan worden. De vinger is hooguit de eerste dagen een beetje gevoelig. ‘Ik merk dat de mensen heel enthousiast zijn. Het kost hen weinig tijd want binnen 10 minuten staan ze vaak weer buiten. De ingreep is niet belastend en nog belangrijker: de vinger en hand kunnen weer goed gebruikt worden’, aldus Poelhekke. Bij jonge kinderen wordt de ingreep met een kindvriendelijk roesje op de operatiekamer uitgevoerd.

Verwijzing van de huisarts

Voor een afspraak op de polikliniek Chirurgie van het Maasziekenhuis is een verwijzing van de huisarts nodig.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Veel belangstelling voor behandeling haperende vinger

Reageren is niet toegestaan.