Nieuw programmaseizoen van de bieb bekend

GEMEENTE BERG EN DAL – Je oor te luisteren leggen bij interessante (kinder)colleges of verhalen uitwisselen in de bieb: het kan allemaal tijdens het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


Universiteit van de bieb. Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Activiteiten

Vanaf september staan er iedere maand weer diverse activiteiten op het programma. Alle activiteiten zijn te vinden in het nieuwe programmaboekje van de bieb, dat beschikbaar is in alle biebvestigingen of online (klik). De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft veel meer te bieden dan een collectie van een half miljoen titels. Het hele jaar door vinden er in de verschillende biebvestigingen zeer uiteenlopende activiteiten plaats voor jong en oud, vaak in samenwerking met diverse partners.

Groesbeeks dialect

Zoals de laagdrempelige hoorcolleges onder de noemer “Universiteit van de bieb”. Wist je bijvoorbeeld dat het Groesbeeks dialect eigenlijk een echte taal is? Dit komt kenner Theo Giesbers op 25 oktober vertellen in de Bibliotheek Groesbeek.

Voor nieuwsgierige kinderen

Nieuwsgierige kinderen kunnen nieuwe dingen leren tijdens diverse kindercolleges. Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons (bekend van onder meer het zoekboek De Gele Ballon) verzorgt de aftrap op 9 september in Bibliotheek De Mariënburg. Op 12 oktober komt de 93-jarige Liesje van Elteren langs in de Bibliotheek Beek-Berg en Dal. Zij heeft de Tweede Wereldoorlog zelf meegemaakt en kan er prachtig over vertellen.

Digitale verhalen

Voor het uitwisselen van digitale verhalen is de Digital Playground the place to be: kinderen en jongeren kunnen tijdens gratis workshops in de bibliotheken in Beek- Berg en Dal, Groesbeek en Millingen aan de Rijn aan de slag met onder meer robots, stop motion, greens screens of virtual reality.

Veel gratis activiteiten

Dit is maar een kleine greep uit de honderden activiteiten die de Bibliotheek Gelderland Zuid dit seizoen met haar diverse partners organiseert. Veel activiteiten zijn gratis, voor anderen kunnen bezoekers tegen een relatief klein bedrag een kaartje kopen via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Hier staan alle activiteiten overzichtelijk op een rij.

Bron/Tekst: Bibliotheek Gelderland-Zuid


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Nieuw programmaseizoen van de bieb bekend

Reageren is niet toegestaan.