Polderbreed wil oplossing voor rondslingerende plastic zakken

GEMEENTE BERG EN DAL – Plastic zakken die de avond voor de ophaaldag, of de ophaaldag zelf, de stoep blokkeren of elders rondslingeren.

Daar zit niet iedereen op te wachten. De politieke partij Polderbreed heeft daarom aangeklopt bij het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal om hier een oplossing voor te bedenken.

Ringen met haken om lantaarnpaal

Fractievoorzitter Ria Barber heeft het idee om zogeheten kroonringen aan lantaarnpalen te bevestigen. Daaraan zouden de plastic zakken gehangen kunnen worden. “In veel gemeenten, waaronder Nijmegen, is dit gebruikelijk”, aldus Barber. “Ze blokkeren zo geen stoepen, waaien niet weg en worden niet zo snel door ongedierte opengehaald”.

Mocht dat in de gemeente Berg en Dal geen optie zijn, vraagt Polderbreed of er in overleg met de Dar een andere oplossing gezocht kan worden.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Polderbreed wil oplossing voor rondslingerende plastic zakken”

 1. plastic zei:

  als er een hekje is daar kunnen de mensen het ook aan hangen,waait het ook niet weg
  doen wij ook,gaat altijd goed

 2. Een wandelaar zei:

  Of een prikpaaltje in de grond steken, die kan je voor een appel en een ei bij de boerenbond kopen. Mischien iets voor de gemeente deze gratis uit te delen

 3. Karin zei:

  Zeg me aub dat we hier niet over gaan vergaderen… hang per straat 3 van die dingen aan lantaarnpalen en het zal vanzelf gaan

 4. slimmert zei:

  @wandelaar, dat is handig voor de ophalers joh..extra tijd, extra kosten..