Hans Driessen voorzitter Raad van Toezicht Bibliotheek Gelderland-Zuid

GELDERLAND-ZUID – Hans Driessen is per 1 september 2018 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


Foto en rechten: Ger Loeffen.

Driessen volgt Teddy Vrijmoet op, die per 1 september aan de slag gaat als directeur-bestuurder van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen. Zij trad in december 2011 aan als vicevoorzitter en was sinds januari 2017 actief in de rol van voorzitter.

Voormalig wethouder in Beuningen

Hans Driessen heeft als manager bij verschillende gemeenten in Nijmegen en omgeving zijn sporen verdiend. De laatste vier jaar was hij wethouder van de gemeente Beuningen. Vanuit zijn cultuurportefeuille maakte hij de bibliotheekwereld van dichtbij mee. Als wethouder zette hij zich in voor het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid, een belangrijke taak van de bibliotheek.

Samen kom je verder

Ook in zijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland-Zuid heeft laaggeletterdheid de speciale aandacht van Driessen. “Als wethouder heb ik gezien welke invloed laaggeletterdheid op de persoonlijke levens van mensen heeft. Met een speciale collectie en activiteiten biedt de bibliotheek laaggeletterden nieuwe kansen.” Ook zet Driessen sterk in op intensieve samenwerking met de juiste partners. “Als je alleen bent ga je soms sneller, maar samen kom je verder”. En verder: “Ik vind het belangrijk dat de bibliotheek een financieel gezonde organisatie blijft. Dat is een voorwaarde om zelfstandig je maatschappelijke taak uit te voeren”.

Groot hart

Directeur-bestuurder Bert Hogemans is blij met de nieuwe voorzitter. “Wij kennen Hans als iemand met een groot hart, die tegelijkertijd kritisch meedenkt over hoe we als bibliotheek zo efficiënt mogelijk onze maatschappelijke rol kunnen vervullen. Hij is een verbinder en weet hoe hij de juiste partijen bij elkaar brengt.”

Breed aanbod in de bieb

In de bibliotheken is, naast leesplezier, het prikkelen en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Zo heeft de bibliotheek een nauwe samenwerking met scholen op taal- en digitaal gebied en een breed aanbod voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of ondersteuning nodig hebben bij digitale vaardigheden.

De Bibliotheek Gelderland Zuid is met 26 vestigingen en ruim 40 bibliotheken op scholen een van de grootste bibliotheekorganisaties in het land.

Bron/Tekst: Bibliotheek Gelderland-Zuid


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Hans Driessen voorzitter Raad van Toezicht Bibliotheek Gelderland-Zuid

Reageren is niet toegestaan.