Pad tussen Koningin Julianalaan en Erlecomsedam wordt onveilig
OOIJ – Het onverharde pad tussen de Koningin Julianalaan en de Erlecomsedam in Ooij is onveilig.
Het pad wordt gebruikt door oudere inwoners tijdens het dorpsommetje en ligt er niet best bij. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.
De politieke partij Polderbreed wil daarom dat het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal met spoed actie onderneemt.
Kuilen en gaten
Het pad, dat in het verlengde van de Koningin Julianalaan ligt, wordt gebruikt door wandelaars en fietsers. Ook is het onderdeel van een dorpsommetje dat vaak ook door oudere inwoners wordt gelopen. Nu er kuilen en gaten in zitten is het pad niet goed begaanbaar. “Met het naderen van de herfst wordt het nog gevaarlijker want als de kuilen vol water staan zie je niet hoe diep ze zijn en ze allemaal ontwijken is onmogelijk”, aldus fractievoorzitter Ria Barber.
Helemaal verharden
Het eerste gedeelte is overigens al wel verhard. Als het aan Polderbreed ligt zal dat bij de rest van het pad ook gebeuren. “Onze wens is dat het pad in de toekomst verhard zal worden, zoals bij het eerste deel al is gebeurd”, aldus Barber.
Het college zal binnen één maand met een reactie komen.
[nggallery id=1038]
Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
29 augustus, 2018 om 21:22
Als je dit plaatje bekijkt dan zie je een heel mooi pad dat zo moet laten denk ik. Om die kuilen kun je gemakkelijk heen lopen of fietsen.
6 september, 2018 om 13:54
Een zeer onverstandig voorstel. Het pad, zoals het nu nog is, heeft cultuur-historische waarde. Ooit aangelegd als “kerkpad” om het ter kerke- en schoolgaan te vergemakkelijken voor de mensen wonend rond de vroegere steenfabrieken. Tot de jaren zestig werd het pad ook veelvuldig gebruikt naar de bushalte bij Dekeling, aan de Erlecomsedam. De bus van Egberts reed toen nog niet door het dorp. Jullie hebben gelijk, het pad wordt nu (nog steeds) gebruikt door fietsers, wandelaars al dan niet voor een ommetje. Houden zo, prachtig, maak er zelf ook veel gebruik van. De constatering van vele kuilen, soms vol plassen, kan ik delen. Maar…. de slechte staat, kuilen etc. worden niet veroorzaakt door de wandelaars en fietsers! De slechte staat van het pad wordt veroorzaakt door toegestaan landbouwverkeer met name door de eigenaar van de aanpalende boerderij. Daarom is mijn oplossing veel simpeler èn goedkoper. Maak het pad vanaf de bestrating alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars en verbied al het gemotoriseerd (landbouw)verkeer. Kan dat gevaarlijk aangelegd obstakel om sommige auto`s te weren, ook verdwijnen. En dan het pad op natuurlijke wijze herstellen, zodat het huidige karakter behouden blijft. Het aangehaalde voorbeeld het pad te verharden zoals bij het eerste gedeelte is gebeurd, moet meteen de prullenbak in. Dat dit gedeelte (op particulier initiatief en kosten) zo is aangepakt kan ik nog enigszins begrijpen, gezien de bereikbaarheid van aanliggende woningen. Maar tot hier en niet verder zou ik zeggen. Intrekken dat voorstel.
p.s. Overweeg een soortgelijke reactie in de eerst verschijnende “Rozet” te plaatsen in de hoop voorstanders tegen de voorgestelde verharding te vinden.