Scholen Entrea onderwijs heten voortaan: De Tapir, De Berg en De Bron

UBBERGEN – Leerlingen en ouders van de scholen van Entrea onderwijs wilden graag voor elke school een nieuwe, eigen naam. Zowel voor de school in Nijmegen als voor de twee scholen in Ubbergen.


Teamleidster Nardi presenteert samen met twee medewerkers trots de nieuwe naam voor de school op Hengstdal 4 in Ubbergen. Foto: Entrea.

Prijsvraag

Een prijsvraag leverde veel leuke ideeën op en met meeste stemmen gelden heeft het schoolteam nieuwe namen gekozen: De Tapir, De Berg en de Bron. Samen met de leerlingen zijn op maandag 27 augustus de namen op feestelijke wijze onthuld.

Namen die passen

De namen passen goed bij de plek waar de scholen te vinden zijn. De Tapir voor de school in de Tapirstraat, en De Berg en De Bron voor de scholen bovenop de berg en in het bosrijke dal van de locatie in Ubbergen. Regiodirecteur Karin van der Velden: ‘Sommige namen werden in de wandelgangen al gebruikt om de school te duiden. De namen geven daardoor een gevoel van vertrouwdheid, een gevoel dat we voor alle leerlingen graag aan onze scholen verbinden. Namen én scholen waar we trots op zijn.’ De leerlingen zijn verrast met een gymtas waarop de nieuwe naam van hun school te lezen staat. Zij zijn met veel plezier aan een nieuw schooljaar begonnen.

Entrea lindenhout

Naast Nijmegen en Ubbergen is er ook een school in Tiel. De scholen maken deel uit van de organisatie entrea lindenhout, die ook specialistische jeugdhulp en opvoedondersteuning biedt. Entrea jeugdzorg en onderwijs is in 2017 een fusie aangegaan met de Gelderse jeugdzorgorganisatie Lindenhout. Ook de school aan de Hertog Reinaldlaan in Tiel heeft een nieuwe naam in gebruik genomen, waarin de locatie van de school herkenbaar is. Deze school heet voortaan De Hertog.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Scholen Entrea onderwijs heten voortaan: De Tapir, De Berg en De Bron

Reageren is niet toegestaan.