Millingse fanfare luidt noodklok om onveilig verenigingsgebouw

MILLINGEN AAN DE RIJN – Het verenigingsgebouw van Fanfare St. Cecilia in Millingen aan de Rijn is onveilig en moet hersteld worden.


Gebouw St. Cecilia niet in de beste staat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De fanfare zal daar voorlopig niet meer repeteren.

Problemen

Het gebouw aan de Wethouder Arntzstraat 1, dat in eigen beheer is gebouwd, is ernstig aan het verzakken. Een deel is niet op palen gefundeerd en bij het deel waar dat wel het geval is, is een grote scheur ontstaan. De oude fundering is 5 centimeter verschoven ten opzichte van de nieuwe. Pas wanneer maatregelen zijn genomen kan de fanfare weer gebruik maken van het gebouw.

Niet genoeg geld voor herstel

De problemen kunnen worden opgelost, maar de kosten daarvan bedragen meer dan € 35.000,-. De vereniging heeft een reserve voor onvoorziene zaken, maar deze kosten stijgen ruim boven de financiële reserves uit. St. Cecilia vraagt daarom aan burgemeester en wethouders wat de gemeente Berg en Dal hierin kan betekenen.

Tijdelijke oplossing

De leden kunnen nu tijdelijk terecht bij zaal UNA in Kekerdom, maar een oplossing op korte termijn is hard nodig om de leden onder te brengen voor repetities. Voor de lange termijn hoopt St. Cecilia om, mogelijk in combinatie met andere verenigingen, tot een nieuw gebouw te komen. De bestaande accommodatie is volgens de vereniging te klein.

[nggallery id=1045]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Millingse fanfare luidt noodklok om onveilig verenigingsgebouw

Reageren is niet toegestaan.