[Foto’s] Kermis in Ooij ten einde

OOIJ – Vorig weekend stond Ooij in het teken van de kermis.


Optreden Millstreet tijdens de kermis in Ooij. Foto en rechten: Henk Baron.

Vrijdag en zaterdagmiddag

Vrijdagavond was de start van de Ooijse kermis in de schutterstent met Party-DJ Ronnie en de Snollebollekes. Zaterdagmiddag vond in de schutterstent van schutterij Eendracht de kindermiddag plaats voor de jeugd van Ooij. Er was behoorlijk wat belangstelling vanuit de jeugd en er was een leuk programma.

Zaterdagavond

Zaterdagavond werd er in Ooij volop “kermis” gevierd in de schutterstent op het Reiner van Ooiplein. Deze avond zou in het teken van het afscheid van het oude koningspaar Margaret en Han Reijnen moeten staan, maar dat lukte niet helemaal. Overigens blijft het koningspaar deze kermis nog aan omdat er geen nieuw koningspaar is. De muziek werd verzorgd door het orkest, een band welke zich zelf de gehele avond in “nevelen” hulde. De rookmachine stond tijdens de optredens constant aan, waardoor de optredens nauwelijks zichtbaar en moeilijk te fotograferen waren. Niet zichtbaar dus, maar des te beter was het te horen. Qua volume waarschijnlijk in het gehele dorp.

Zondag

Onder goede weersomstandigheden begon de zondag van de Ooijse kermis met de traditionele rondgang door het dorp, waarbij achtereenvolgens het keizerspaar, de jeugdkoning en het zittende koningspaar werden opgehaald. In de Koningin Julianalaan werd voor hen een vendelhulde gebracht met muziek van de drumfanfare van schutterij Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst. Daarna volgde de installatie van de nieuwe jeugdkoning. Na deze installatie werd de jeugdkoning door velen gefeliciteerd en volgde een gezellige middag en avond met muziek van de DJ en entertainer Robert Pouwels en een optreden van zangeres Belinda Kinnaer.

Maandag

Kermismaandag begon in Ooij met een bezoek aan het “Jeugdkoningshuis” dat was ingericht bij de familie Verriet aan de Hezelstraat. In optocht ging het vanaf de schutterstent naar de woning van jeugdkoning Sil, samen met het voormalige koningspaar Margaret en Han Reijnen en pastoor Henk Jansen, die daar ook de koningswijn aanbood. Bij het jeugdkoningshuis werd een vendelhulde gebracht en omstreeks 13.15 uur werd afgemarcheerd naar de schutterstent. Daar volgde de maandag matinee met muziek van het orkest Millstreet.

Artikel met dank aan Henk Baron. Voor foto’s klik hier (vrijdag), hier (zaterdagmiddag), hier (zaterdagavond), hier (zondag) en hier (maandag).

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor [Foto’s] Kermis in Ooij ten einde

Reageren is niet toegestaan.