“Subsidie De Sprong en Vriendenkring geen ongeoorloofde staatssteun”

OOIJ/LEUTH – De subsidies die onlangs zijn verstrekt aan dorpshuizen De Sprong in Ooij en De Vriendenkring in Leuth vallen niet onder de noemer “ongeoorloofde staatssteun”.


De Vriendenkring in Leuth. Geen ongeoorloofde staatssteun. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal hebben dat nagetrokken.

Reguliere horeca in dorpshuis

De subsidies zijn verstrekt aan een stichting en in beide gevallen kan via een BV reguliere horeca plaatsvinden. Reguliere horeca is volgens gemeentelijk beleid overigens niet mogelijk in dorps- of kulturhuizen. De Sprong en De Vriendenkring zijn daar uitzonderingen op.

Té lokaal en verstoort de markt niet

Door het verstrekken van € 60.000,- aan De Sprong en eenmalig € 115.000,- aan De Vriendenkring vroeg men zich af of er met zo`n constructie geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun. B&W hebben dat intern laten onderzoeken: “Het effect is te lokaal en het verstoort de markt niet. Verder blijft het binnen de financiële grenzen van grofweg € 200.000,- in 3 jaar”, staat er in een memo.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor “Subsidie De Sprong en Vriendenkring geen ongeoorloofde staatssteun”

Reageren is niet toegestaan.