NN Zevenheuvelenloop trekt prijzengeld mannen en vrouwen gelijk

NIJMEGEN – Vanaf de 35e editie van de NN Zevenheuvelenloop op zondag 18 november is het prijzengeld dat mannen en vrouwen bij dé najaarsklassieker kunnen winnen gelijk.


Birke Debele. Winnares van de Zevenheuvelenloop in 2017. Foto en rechten: Stichting Zevenheuvelenloop.

Gelijk

Zowel het prijzenschema voor de eerste vijfentwintig finishers als het aparte prijzenschema voor de Nederlandse atleten is gelijkgetrokken. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop voert het gelijke prijzengeld ook door bij de Stevensloop op zondag 17 maart 2019.

Prestatie

Directeur Alexander Vandevelde is de aanjager van het gelijke prijzengeld voor beide geslachten: “Ik kan niet verantwoorden dat vrouwen die dezelfde prestatie leveren als mannen minder worden beloond. Gelijke prijzenschema’s voor mannen en vrouwen bij onze evenementen zijn voor mij dan ook vanzelfsprekend”, schrijft hij in een persbericht. Zowel bij de mannen als de vrouwen staat op zondag 18 november een internationaal topveld aan de start. Ook de snelste Nederlanders nemen jaarlijks deel aan de NN Zevenheuvelenloop.

Prijzen

Bij de NN Zevenheuvelenloop zijn er geldprijzen voor de eerste twintig finishers en finishters en daarnaast zijn er nog aparte prijzen voor de vijfentwintig eerste Nederlandse lopers en loopsters. De snelste man en vrouw krijgen 2000 euro voor hun overwinning op het snelste 15 kilometer parcours ter wereld. Mocht er een wereldrecord gelopen worden, dan ontvangt de nieuwe recordhouder daarvoor een aparte premie.

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop én de Zevenheuvelennacht is nog mogelijk via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “NN Zevenheuvelenloop trekt prijzengeld mannen en vrouwen gelijk”

 1. Patje P zei:

  Gaan de vrouwen dan ook zo hard lopen als de mannen ?

 2. The zei:

  En ondertussen wordt de balsport met het mandje door de gemeente flink doorgesubsidieerd terwijl mannen niet welkom zijn…. hoezo discrimminatie

 3. boersteeg zei:

  ja the dat heet vrouwenkorfbal en wordt door vrouwen en meisjes gespeeld, vooral in de regio alhier.
  niks mis mee maar jankers heb je altijd of niet The