FNV Horeca en De Duivelsberg sluiten cao met 4-daagse werkweek

BERG EN DAL – FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal voor een bedrijfs-cao.

Edwin Vlek (links), samen met Johannes van den Bent. Foto: FNV Horeca.

De cao is afgesproken voor een periode van 1 oktober 2018 t/m 31 december 2019 en bevat moderne afspraken zoals een 4-daagse werkweek en geboorteverlof voor partners.

Medewerkers belangrijk

Johannes van den Bent, eigenaar van De Duivelsberg, is zeer tevreden met het resultaat: “Mijn medewerkers zijn enorm belangrijk voor het bedrijf en niet zomaar inwisselbaar. Op drukke, heftige dagen vraag ik veel van mijn medewerkers, maar ik vind dat daar dan ook iets tegenover moet staan. In de bedrijfs-cao heb ik goede afspraken kunnen vastleggen. Aandacht voor je personeel is nodig, iedereen is belangrijk.”

Scholing, opleiding, arbeidstijden

Vrijdagochtend zijn de handtekeningen onder het cao-akkoord gezet en heeft De Duivelsberg ook de erkenning Goed Werkgever 2018 ontvangen. “Beter loon is een randvoorwaarde, maar fatsoenlijke voorwaarden op het gebied van scholing, opleiding en arbeidstijden vinden medewerkers soms nog belangrijker. FNV Horeca vindt goed werkgeverschap belangrijk en in een cao op maat kan hier invulling aan gegeven worden , zegt Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca.

Belangrijkste afspraken

• Een 4-daagse werkweek.
• Voor leerlingen, niet-vakervaren en vakervaren medewerkers zijn de volgende loonsverhogingen afgesproken:
• Vakervaren: De salarissen liggen per 1 oktober 2018 in de loontabel 1,6% (loonschaal I zelfs 2%) hoger dan in de cao van Koninklijke Horeca Nederland en CNV Vakmensen.
• Niet-vakervaren: Medewerkers ontvangen een hoger startsalaris afhankelijk van de functie waarin ze zijn ingedeeld. Het • startsalaris van een achttienjarige medewerker die is ingedeeld in functiegroep I ligt 7,5% hoger en in functiegroep III zelfs 17,5% hoger ten opzichte van de cao horeca.
• Leerlingen: De Duivelsberg wil opleiding en ontwikkeling stimuleren en geeft leerlingen daarom een startloon, dat tot 25% per uur meer is ten opzichte van de cao horeca.
• Per 1 juli 2019 ontvangen alle medewerkers een loonsverhoging van 1%. Dit wijkt positief af van de landelijke CAO Horeca.
• Medewerkers van 18 jaar en ouder die in het bezit zijn van een erkend vakdiploma voor de functie of 1.000 uur werkervaring (landelijk 1976 uur) bij De Duivelsberg hebben, worden gezien als vakervaren en hebben sneller recht op een hoger loon.
• Ook zijn er goede afspraken gemaakt over scholing, opleiding en ontwikkeling. Voor iedere medewerker is er een scholingsbudget.
• Een uitgebreid geboorteverlof voor partners. De medewerker heeft gedurende een tijdsperiode van vier weken recht op betaald verlof van eenmaal het gemiddeld aantal werkuren per week bij een fulltime dienstverband.

Bedrijfs-cao

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg is gelegen in Berg en Dal en telt 58 medewerkers. FNV Horeca sloot eerder al een bedrijfs-cao horeca af met Pluryn, waaronder Buurtmarkt Breedeweg.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & FNV Horeca


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor FNV Horeca en De Duivelsberg sluiten cao met 4-daagse werkweek

Reageren is niet toegestaan.