Bezwaar tegen Polderpop-festival: twee gratis kaartjes

LEUTH – Het zal je maar gebeuren: dien je vanwege overlast bezwaar in tegen de komst van een festival die bij jouw voordeur wordt gehouden, krijg je twee gratis kaartjes voor dat festival.


Polderpop 2018. Foto en rechten: Henk Baron.

Dat overkwam omwonenden van dorpshuis De Vriendenkring in Leuth, waar dit jaar op 11 en 12 augustus de 29e editie van Polderpop werd georganiseerd.

Terug op oude stek

Polderpop werd vroeger bij De Vriendenkring georganiseerd, verhuisde enkele jaren naar de rand van het dorp om overlast tegen te gaan en kwam dit jaar weer op de oude plek terug. Een deel van het festivalterrein op Lieskes Wengs is verkocht, waardoor er een nieuwe locatie gezocht moest worden.

Bezwaar loopt niet soepel

Er is door huishoudens aan de Steenheuvelsestraat in Leuth bezwaar ingediend tegen de komst van het feest. Reden: geluidshinder midden in de vol bewoonde dorpskern. Bezwaarmakers stellen dat zij via de media moesten vernemen dat het festival weer bij de Vriendenkring werd georganiseerd. Bezwaar moest, gezien de termijnen, nog voor het verlenen van de vergunning gedaan worden. Het leverde niets op, want de behandeling van bezwaarschriften werd doorgeschoven naar september (na het festival) en de vergunning was verleend. De zitting zou inmiddels verdaagd zijn naar oktober.

Vertrouwen is weg

Omwonenden hebben een uitnodiging gekregen om op 27 augustus bij een evaluatie van het festival aanwezig te zijn. “Het geloof was er niet meer, dus omwonenden hebben het laten afweten”, staat er in brief van de bezwaarmakers naar burgemeester, wethouders en de gemeenteraad. “Wij voelen ons zowel door de gemeente als door de organisatie niet serieus genomen. Wij zijn door de organisatie vooraf ook in geen enkel opzicht geïnformeerd”, schrijven zij.

Gratis kaartjes

Het meest opvallende is dat er gratis kaartjes zijn uitgedeeld aan de omwonenden. “Daar is goed over nagedacht om mensen die de herrie voor deur niet willen hebben, gratis kaartjes te geven. Omwonenden die van het festival wilden genieten hoefden sowieso geen kaartjes te hebben, het was recht voor hun deur dus zij hoefden daar niet naar toe. Had met ons in gesprek gegaan in plaats van kaartjes weg te geven”, aldus de buurtbewoners.

Burgemeester en wethouders zullen binnenkort reageren op de brief.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Bezwaar tegen Polderpop-festival: twee gratis kaartjes”

  1. Slade zei:

    Typisch B&W Groesbeek/Berg en Dal. Pas het bezwaar in behandeling nemen als het geen invloed meer heeft de betreffende vergunning. Gevalletje “mosterd na de maaltijd”!

    Waarom werd de behandeling van het bezwaarschrift “doorgeschoven”?

    Waarom weet de gemeente toch steeds weer opnieuw de schijn van partijdigheid / vooringenomen zijn / belangenverstrengeling, etc. op te wekken? Of is het geen schijn, maar is het ècht zo?! Lijkt wel alsof regels en procedures door de gemeente in eigen voordeel worden gehanteerd.

    Niet zo vreemd dus dat omwonenden zich niet meer serieus genomen voelen door de gemeente.