Fontein doet het niet vanwege dichte kraan

BEEK-BERG EN DAL – De vragen over een niet goed functionerende fontein in Beek-Berg en Dal zijn ingediend in november 2017. Een klein jaartje later lijkt de oorzaak bekend: een dichte kraan.


De “fontein” in Beek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2017).

Jaartje terug

PvdA Berg en Dal stelde vorig jaar raadsvragen over de fontein aan de Rijksstraatweg in Beek-Berg en Dal. Volgens de partij lag dat aan een bouwplan in de buurt, aan de Elzenweg. Dat dacht het college van burgemeester en wethouders aanvankelijk ook, maar de precieze oorzaak was niet bekend.

Dichtgedraaid

Dat is nu inmiddels wel het geval, denkt men: “Medewerkers van onze buitendienst hebben ons inmiddels verteld dat er in de leiding naar de fontein ook een regelkraan zit. Deze was grotendeels dichtgedraaid. Toen wij die open draaide deed de fontein het weer als vanouds”, aldus burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal.

Boze gasten?

De schuld van de dichtgedraaide kraan wordt bij de gasten van het tegenover gelegen hotel ’t Spijker gelegd. “Zij kunnen niet slapen van het kletterende water”, stelt het college. De oplossing is volgens het college een schakelklok op een regelkraan. Inclusief de aanleg van de daarvoor benodigde stroomvoorziening kost dit bij benadering € 5.000,- plus de kosten voor jaarlijks onderhoud.

Vervolgvragen

PvdA Berg en Dal is, gezien de tegenstrijdigheden, niet tevreden met de beantwoording en heeft via fractievoorzitter Lesley Albers vervolgvragen gesteld. Bij ’t Spijker weet men niets van klachten over kletterend water, zegt PvdA, en Albers wil weten waarom er geen contact met het hotel is opgenomen. Verder lijkt de kraan weer te zijn dichtgedraaid en de politieke partij vraagt zich af wat daar nu dan de reden van zou zijn.

De fontein in Beek is een schenking van de lokale VVV vanwege haar 75-jarig jubileum in 1987.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Fontein doet het niet vanwege dichte kraan”

 1. Name zei:

  Weer een nieuwe soap? Wat een gedraai weer…nu aan een kraantje…

 2. Henk B zei:

  Raadsvoorstel voor het openen van de kraan in voorbereiding, waar zijn we mee bezig………

 3. Theo P zei:

  Is het bijna de 11e van de 11e?

 4. P.Hyballa zei:

  Maak je maar eens druk betreffende de verkeersafwikkeling Centrum Groesbeek i.p.v. zo’n fontein. Te belachelijk voor woorden PvdA.

 5. Pvdc zei:

  @P.Hyballa, kan mij nog goed voor de geest halen dat jij elke week commentaar leverde op Achilles en dan met name het toenmalig bestuur. Ik dacht telkens bij mijzelf: vent maak je niet zo druk.

 6. Lesley PvdA zei:

  @P.Hyballa Hahah als er één partij is die daar mee bezig is, dan zijn wij het wel.. Ik zou zeggen verdiept u zich daar eens in 🙂 Vandaag ligt daarover ook weer een vraag bij het college. Kortom, aandacht vragen voor een belachelijke gang van zaken omtrent die fontein kan heel goed samengaan met andere dingen 🙂

 7. P.Hyballa zei:

  Lesley PvdA, waarom zie ik daar niets van terug in de media dat jullie met het centrum bezig zijn.