Speelveld Hamersveld wordt vernieuwd

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal gaat het grasveld van het voetbalveldje aan de Bisschop Hamerlaan in Berg en Dal vernieuwen.


Het Hamersveld in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het veld is beter bekend als “Hamersveld”.

Stenen komen omhoog

Ook het stukje gras onder de kabelbaan wordt geegenomen. Dit is nodig omdat er veel stenen vanuit de grond omhoogkomen. Hier kunnen spelende kinderen zich aan bezeren. Tijdens het aanleggen van het veldje is er gebruik gemaakt van de aanwezige grond. Helaas was deze grond niet vrij van stenen en andere materialen. Er zijn al eerder stenenraap acties geweest, maar stenen blijven door water en vorst omhoog komen.

Wat gaan we doen?

De gemeente borstelt de bovenste laag schoon met een verticuteermachine. Hierbij worden stenen en andere rommel uit het gras gehaald. Het slechte en dode gras verdwijnt ook in de machine. Hierdoor blijft er een schone laag gras over. Omdat de bodem niet veel voeding aan het gras geeft, komt er een laagje tuinaarde op. Daarna zaaien we met een doorzaaimachine nieuw gras tussen het oude gras.

Wat kunt u doen?

Het gras moet herstellen. “Daarom vragen wij u zo min mogelijk op het gras te lopen. Zo gaat het herstel het snelste en hebben de kinderen voor het einde van het jaar weer een prachtige grasmat”, aldus de gemeente Berg en Dal.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Speelveld Hamersveld wordt vernieuwd

Reageren is niet toegestaan.