“Gevaarlijk” kunstwerk verplaatst

MILLINGEN AAN DE RIJN – De gemeente gaat het kunstwerk ‘Hemel en Aarde’ een nieuwe plek geven. Het kunstwerk stond eerst aan de Nonnenkamp in Millingen aan de Rijn.


Het kunstwerk. Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

Het idee is om het te verplaatsen naar begraafplaats de Vossengraaf aan de Hoefseweg.

De gemeente heeft het kunstwerk weggehaald aan de Nonnenkamp omdat het hier naast een speelplek stond. Dit zorgde soms voor gevaarlijke situaties omdat kinderen er een speeltoestel in zagen. Een kunstwerk is niet geschikt als speeltoestel. Voor speeltoestellen zijn keuringen nodig en een veiligheidscertificaat.

Nieuwe plek

De gemeente denkt dat het toepasselijk is om ‘Hemel en Aarde’ te plaatsen op een begraafplaats. De gazoncirkel aan de achterzijde van de Vossengraaf is een mooie locatie voor het werk.

Reacties

Voordat we het kunstwerk gaan verplaatsen nemen we nog contact op met de maker van het kunstwerk. Hij moet zich in de nieuwe locatie kunnen vinden. Ook kunnen er nog reacties van inwoners komen. Afhankelijk van de reacties maken we een keuze of we wel of niet gaan herplaatsen.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor “Gevaarlijk” kunstwerk verplaatst

Reageren is niet toegestaan.