Programma Dag van het Levenslied 2019 bekend

NIJMEGEN – Het is inmiddels een traditie geworden: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog.

Fotograaf: Ton Gelsing 

Op zondag 12 mei 2019 is al weer de 37e editie van het gratis festival. Tussen 14:00 uur en 24:00 uur treden maar liefst 22 acts op in het Valkhofpark, waaronder Jacques Herb en De Sjonnies!

Programma

Om 18:00 betreedt niemand minder dan de Rotterdamse volkszanger Jacques Herb het podium. Probeer het maar eens droog te houden tijdens zijn hits Manuela en Een man mag niet huilen!

Daarnaast zorgen vanaf 14:00 vele andere smartlappenacts voor een lach en een traan, zoals Mari en de Maries, De Triesto’s, Antje Apfelkorn, De Sjonnies, De Jantina’s, Ronnie & Razende Ronda’s, Patatje Metal en Nicky & Simone. Bovendien zijn uit de voorronde van De Dag van het Levenslied in De Lindenberg vier gloednieuwe acts geselecteerd: Duo T&T, De Brokstukken, De Bluumkes en Duo Nootmuskaat.

Geheime slotact

Om 23.30 uur staat de ‘Ultrageheime slotact’ op het programma, maar die blijft traditioneel geheim. Wie het is, ontdek je op het festival zelf. Als je er toch bent, wil je deze act niet missen! 

Levenslied voor de allerkleinsten

In samenwerking met De Lindenberg is er een kidspodium in de ruïne in het Valkhofpark. In de middag is er onder andere een circus, een ballonvouwer en je kunt je eigen schilderij fietsen. Ook maakt Troef Theater muzikale voorstellingen voor en met de kinderen.

Club Goud

Club Goud, een initiatief dat Nijmegenaren uit verschillende generaties samenbrengt, zorgt dat ook de smartlappenliefhebber op leeftijd naar het festival kan. Zo is er onder andere een aparte rolstoeltoegang en zijn er vrijwilligers die de ouderen over het festivalterrein begeleiden.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Programma Dag van het Levenslied 2019 bekend

Reageren is niet toegestaan.