Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Historische Kerk

GROESBEEK – Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, lentebloem-creaties, paasbrood en passie-drank. Op 22 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 31e keer een seizoenen-concert.

Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het thema van dit Lenteconcert is ʻZacht & Kracht’ en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen.

In de pauzes kunt u genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Deze lente zijn uitgenodigd Johnny Rahaket, viool en Gerie Daanen, accordeon. De musici zijn onder andere bekend van de groep ʻR-chestraʼ, waarin wereldmuziek wordt gespeeld.

Voor dit Seizoenen-Concerten is er weer een nieuw en verrassend programma samengesteld. Samen met Lidia spelen zij duoʼs en trioʼs van heel diverse componisten, zoals A. Vivaldi, J.S. Bach, Johannes Brahms, Dmitri Sjostakovitsj, Alfred Schnittke en Astor Piazzolla. Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Marike Meurs. Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en woont en werkt in Bemmel. Zoekend naar de eenvoud in lijn, vorm en kleur binnen het figuratieve, probeert Marike een complexe wereld – van natuur en cultuur – op haar eigen wijze weer te geven om tot de essentie te komen. Een universele beeldtaal die iedereen herkent. Het werk dat hier te zien is, bestaat voornamelijk uit acryl op doek.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open.

Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. (Entree kan ook in iedere pauze) Locatie: Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18 Groesbeek.

Met dank aan sponsoren: Notaris Kantoor Mostart & Timmermans en Vrienden van de Seizoenen-Concerten. Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden.

Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com

Meer informatie: www.lidiafrancis.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Historische Kerk

Reageren is niet toegestaan.