Timbuk2, dé tas voor fietsend Nederland

ADVERTORIAL – Fietskoeriers zijn een nieuw fenomeen in het straatbeeld. Waren het voorheen vooral scooters en auto’s waarmee koeriers zich verplaatsten, tegenwoordig zie je veel bezorgers op (al dan niet elektrische) fietsen. Heel logisch eigenlijk, want je bent op de fiets snel en flexibel, je hoeft geen rijbewijs te hebben en het is beter voor het milieu. Wel heb je een goed regenpak nodig én een tas waar je geen last van hebt.

Geen wonder dus dat juist een fietskoerier een toptas ontwierp, waar iedereen die regelmatig op de fiets zit blij mee is. Roy Honeycult zorgde in 1989 dat de Timbuk2 Classic Messenger Bag het levenslicht zag. Een functionele tas die hem door de straten van San Francisco kon vergezellen en die zeker ook jouw vriend zal zijn op de fiets. Daarvoor hoef je echt geen koerier te zijn. Je kunt hem gewoon gebruiken als school- of werktas en meenemen op reis.

Messenger Bag

De Messenger Bag  is een crossbody tas die op de fiets een aantal onverwachte voordelen heeft boven een rugzak. Zo kun je de tas, terwijl je aan het fietsen bent, van je rug naar je buik verplaatsen en er snel iets uitpakken. Weinig kans dat de tas van je schouder afglijdt en dat is wel zo veilig. Als je goed hebt ingepakt, rust de tas comfortabel op je rug in plaats van op je schouders. Er zitten lekker veel vakken in, waaronder een laptopvak, meerdere steekvakken, drie ritsvakken en twee waterfleszakjes. Ook fijn zijn het keycord en de lus om een fietslampje aan te hangen. De schouderband is mooi breed en er zit een extra crossband bij om te voorkomen dat de tas gaat schuiven. Tja en dan natuurlijk een heel belangrijk punt. Het weer in Nederland is nou niet altijd geweldig te noemen. En na een fikse regenbui wil je geen sompige, aan elkaar gekleefde papieren tevoorschijn moeten halen. Dus heeft deze tas een waterafstotende coating. Mooi meegenomen is dat je daardoor modderspatten en ander vuil makkelijk kunt verwijderen.

Meer uitvoeringen

Inmiddels heeft het merk Timbuk 2 (even voor de zekerheid: je spreekt het uit als ‘Timboektoe’ en niet als ‘Timboektwee’) de collectie uitgebreid met veel nieuwe modellen, zoals rugzakken, laptoptassen en reistassen. Allemaal super geschikt om mee te nemen op de fiets, maar ook handig als je met de auto of het OV reist. De Closer Case bijvoorbeeld is een schoudertas die er wat meer uitziet als een laptoptas. Ook deze tas blijft met een crossband stabiel op je rug zitten als je op de fiets zit. Dus geen heen en weer geslinger meer. De Tuk Pack is een stoere rugzak met een rits aan de zijkant, waardoor je makkelijk in het hoofdvak kan komen en daar snel even iets uit kunt halen.

Kortom, er is over alles nagedacht. Die combinatie van slim ontwerp, comfort en kwaliteit zorgt ervoor dat je nooit meer zonder je Timbuk2 tas op pad wilt!

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Timbuk2, dé tas voor fietsend Nederland

Reageren is niet toegestaan.