Ridders te paard keren terug op “Middeleeuws Festijn”

DOETINCHEM – Rond kasteel De Kelder in Doetinchem herleven Eerste Pinksterdag, zondag 9 juni, en Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019, tussen 10.00 en 17.00 uur Middeleeuwse tijden.

Goed te weten: de ridders te paard keren beide dagen terug naar Doetinchem en demonstreren hoe hun voorgangers destijds omgingen met wapens. Dit jaar voor het eerst biedt het Middeleeuws Festijn Doetinchem entreekaarten aan via het MeedoenArrangement van de gemeente Doetinchem.  

Ook nu weer reizen veel middeleeuwers uit Nederland, Duitsland en België af naar kasteel De Kelder. Dat komt omdat dit festijn de Middeleeuwen zo echt mogelijk wil uitbeelden. Ook heeft dit kasteel vanwege zijn intieme sfeer een uitstekende naam in de wereld van de middeleeuwse groepen. Deelnemers zijn o.a. de Ridders van de Achterhoek uit Winterswijk en omgeving, de landelijk bekende vereniging Compagnie van Cranenburgh en de Doetinchemse scoutinggroep Graaf Otto met o.a. stokbrood bakken en andere activiteiten.

Dagprogramma

Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders tijdens de kinderveldslag.  Een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse vertellingen en muziek, evenals (ongevaarlijke) zwaardvechtlessen voor kinderen maken dit Festijn tot een goede weergave van het leven in de Middeleeuwen.  Daarbij wordt ook de inwendige mens versterkt dankzij de Medieval Catering.

Het programma ziet er beide dagen als volgt uit:

10.00 uur: Opening van het Middeleeuws Festijn

10.30 uur: Middeleeuwse vertelling

11.00 uur: Ridders te paard

12.00 uur: Roofvogeldemonstratie

13.00 uur: Middeleeuwse vertelling

14.00 uur: Veldslag & kidsbattle

15.00 uur: Roofvogeldemonstratie

16.00 uur: Ridders te paard

17.00 uur: Sluiting evenement

MeedoenArrangement Doetinchem

Dit jaar voor het eerst biedt het Middeleeuws Festijn Doetinchem kaarten aan via het MeedoenArrangement, speciaal voor mensen uit de gemeente Doetinchem, die weinig meer te besteden hebben dan de minimumuitkering (zie https://meedoenarrangement.nl/). Het afhaalbewijs bij de gemeente is direct het toegangsbewijs geldig voor één dag. Dit afhaalbewijs dient bij de kassa te worden afgegeven. Daar ontvang je dan een consumptiemunt voor één gratis niet alcoholisch drankje bij de Medieval Catering op het terrein.

Prijzen en locatie

De toegangsprijzen voor dit dagprogramma zijn:

In de voorverkoop:

Kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 4,00 €, 13 jaar en ouder 6,00 €

Aan de kassa:

kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 €, 13 jaar en ouder 8,00 €.

Het adres is Kasteel De Kelder, Kelderlaan 11, 7009 BV Doetinchem.

Voor meer informatie en tickets in voorverkoop:  www.middeleeuws-festijn.nl.

Foto (C): Keshia Fotografie


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ridders te paard keren terug op “Middeleeuws Festijn”

Reageren is niet toegestaan.