Crossbody tassen van gerecycled plastic

Crossbody tassen zijn op het moment een hot topic. Ze zijn stijlvol en mooi, maar tegelijk ook uiterst functioneel. Bovendien zijn er verscheidene merken die een crossbody tas van gerecycled plastic maken, wat natuurlijk goed voor het milieu is. Hieronder zul je meerdere tassen vinden die geproduceerd zijn van gerecyclede materialen, maar ook een uitleg over hergebruikt plastic.

Wat is gerecycled plastic?

Gerecycled plastic is, zoals de naam al aangeeft, het recyclen van plastic afval. Dit wordt gedaan zodat onze oceanen en zee├źn niet veranderen in enorme plastic soepen. Doordat het plastic opnieuw wordt gebruikt, hoeft er minder nieuw plastic te worden geproduceerd. Bij het recyclen van plastic wordt voornamelijk plastic flessen gebruikt, waar statiegeld op zit. Bij het hergebruiken van plastic flessen zijn er verscheidene stappen die worden genomen, maar het begint met het scheiden van het plastic afval van ander afval. Dit wordt later nog een keer gescheiden om te kijken naar welk plastic gerecycled kan worden en welk doel het kan krijgen. Hierna worden de plastic flessen versnipperd en gewassen, zodat ander materiaal zoals papier boven komt drijven en dit verwijderd kan worden. Dit wordt nog een keer gedaan, zodat zwaardere dingen die niet van plastic zijn naar beneden dalen. Ook dit zal verwijderd worden. Uiteindelijk houd je dan alleen maar plastic stukjes over, wat omgesmolten zal worden voordat er nieuwe producten van worden gemaakt.

Crossbody tassen van hergebruikte materialen

Crossbody tassen van gerecycled plastic zul je weinig vinden, maar toch zijn er tassen geproduceerd van andere materialen die op deze manier hergebruikt worden. Het merk MoreThanHip maakt bijvoorbeeld alleen maar tassen van duurzame of gerecyclede stoffen. Zij gebruiken onder andere regelmatig hergebruikt vrachtwagenzeil als materiaal voor hun producten. Zo een zeil wordt vaak gemaakt van de stof PVC, wat synthetisch plastic is. Op de site van MoreThanHip vind je verscheidene crossbody tassen gemaakt van een vrachtwagenzeil, waarbij veel hippe kleuren en printjes worden gebruikt in het ontwerp. Dit duurzame merk verkoopt tevens crossbody tassen van andere materialen die gerecycled zijn. Ze hebben bijvoorbeeld blikken gebruikt bij de productie van meerdere tassen, maar ook auto- en fietsbanden. Hierbij gebruiken ze dan de binnenband als materiaal voor een tas. Zelfs airbags, autogordels en billboards wordt gebruikt door MoreThanHip. Tevens combineren ze regelmatig hergebruikte stoffen. In een crossbody tas van een vrachtwagenzeil voegen ze dan bijvoorbeeld ook autogordels, airbags en binnenbanden toe. Een extreem unieke tas, maar ook nog eens mooi.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Crossbody tassen van gerecycled plastic

Reageren is niet toegestaan.