Kaartverkoop schouwburg goed van start

CUIJK – De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is goed van start gegaan. Inmiddels zijn bijna 19.000 kaarten verkocht (ongeveer 40%), nagenoeg gelijk aan vorig jaar rond deze tijd. Enkele voorstellingen zijn inmiddels al bijna uitverkocht, waaronder de première van Rowwen Hèze en Pieter Derks. Ook de twee shows van Claudia de Breij gaan hard.

In totaal zijn tijdens de Vroege Vogel Verkoop, die drie dagen duurde,  en de eerste avond van de vrije verkoop bijna 10.000 kaarten verkocht. Op de eerste dag van de vrije verkoop bedroeg het aantal verkochte kaarten 29% meer dan vorig jaar. Ook zijn er relatief meer bezoekers uit Cuijk en ook meer jongeren dan andere jaren. 

Hekkensluiters van het huidige seizoen zijn Peter Evers met ‘Leven tot en met Dementie’ op vrijdag 21 juni in het SchouwCafé, de amateurvoorstellingen van de dansscholen DanceDepartment en Dance Centre E-line Pro en het jaarlijkse Rooie loper concert door het Vierdaagse Orkest. In juli en augustus zijn er geen voorstellingen.

Hoge waardering

De bezoekers waardeerden de voorstellingen in het afgelopen seizoen gemiddeld met een 8,6, net iets hoger dan het programma van vorig seizoen. Ook de dienstverlening bij de schouwburg scoorde maar liefst een 8,5. Vooral de vriendelijke medewerkers en service krijgen veel lof, zo blijkt uit de publieksenquête die bezoekers na een voorstelling kunnen invullen.

Het nieuwe theaterseizoen begint in september met een reeks orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk en een feestelijke aftrap op woensdag 25 september met The Summer of Love. Een Britse cast neemt het publiek mee naar de zomer van 1967, de tijd van love, peace en happiness. Na afloop trakteert de schouwburg op een heerlijk glaasje bubbels en livemuziek.

Frans Bauer, Plien & Bianca, De Sprookjesboom

Het programma voor komend seizoen kent weer een aantal grote namen, zoals Frans Bauer, Plien & Bianca, Henry van Loon en de 3JS, maar ook grootse en spectaculaire producties als De Notenkraker van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, My Land van Recirquel Company Boedapest of Tago door Korean Drum.

Top 10 populairste voorstellingen

Op dit moment ziet de top 10 van populairste voorstellingen er als volgt uit:

Pieter Derks – Voor wat het waard is
Rowwen Hèze – Alleen de liedjes
Fred van Leer – Leer van Fred Live
Nienke Plas – Van de hak op de tak
Claudia de Breij – #Nu
Dutch Eagles – Gold
OG3NE – Sweet Harmony Tour
Lenette van Dongen – Paradijskleier
Pink Floyd Project – The Wall 40 years (1979-2019)
Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra – Casablanca
 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kaartverkoop schouwburg goed van start

Reageren is niet toegestaan.