Voortaan lokale dranken in gemeentehuis en bij evenementen

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal schenkt voortaan lokale dranken tijdens gemeentelijke bijeenkomsten en evenementen. Wij zijn trots op onze streekproducten en willen dat op deze manier uitdragen.

Bovendien sluit het goed aan bij onze doelstellingen. Die zijn onder andere: het stimuleren van lokaal ondernemerschap en versterking van de korte voedselketen. Een korte voedselketen betekent dat er zo weinig mogelijk tussenstappen zitten tussen de producent en de klant. Dat is duurzaam, omdat er dan ook minder vervoer en koeling nodig is.

Wethouder Irma van de Scheur: “Onze gemeente kent veel ondernemers die lekkere, pure en lokaal gemaakte producten hebben. Waarom zou je iets van ver halen als het dichtbij zo goed is? Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld en dat mag best iets meer kosten.” De ingeschatte kosten zijn € 4.800,-, tegenover € 2.350,- nu. 

Om welke bijeenkomsten gaat het?

In en rond het gemeentehuis zijn met enige regelmaat bijeenkomst waarbij wat gedronken wordt. Dit zijn onder andere recepties, lintjesregen, bijeenkomsten van de gemeenteraad, carnaval en nog enkele andere bijeenkomsten.

Wanneer start de gemeente hiermee?

De gemeente gaat lokale ondernemers vragen mee te doen aan de open inschrijving. Dit gaat om lokale producenten van sap, bier en wijn. In deze inschrijving wordt ondernemers gevraagd hun interesse kenbaar te maken. De verwachting is dat de gemeente na de
zomervakantie kan starten met het schenken van de lokale dranken. Vanzelfsprekend maken we eerst de bestaande voorraad op.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Voortaan lokale dranken in gemeentehuis en bij evenementen

Reageren is niet toegestaan.