Brand legt kioskgebouw op Wylerbergmeer in de as

BEEK-UBBERGEN – In de vroege ochtend van donderdag 1 augustus 2019 heeft een brand gewoed in het kioskgebouw op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen. Van het kioskgebouw is bijna niks over. Terrein-eigenaar Leisurelands vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Rond 06.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer. Bij aankomst bleek de houten opbouw al grotendeels verwoest. De brandweer heeft de brand geblust. Alleen de stenen onderzijde staat nog overeind. Door brand- en waterschade kan het gebouw echter in zijn geheel als verloren worden beschouwd. Een paar weken eerder werd al een toiletgebouw door brand verwoest. Of de zaken in verband staan met elkaar is onduidelijk.

Recreatiegebied Wylerbergmeer is momenteel gesloten voor dagrecreanten in verband met baggerwerkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden die de waterkwaliteit moeten verbeteren tot begin september 2019 duren.

Kwaliteitsimpuls

Het meerjarenplan om Wylerbergmeer een kwaliteitsimpuls te geven, komt op deze wijze onder druk te staan. Door de baggerwerkzaamheden en de vernieuwing van het strand is het de bedoeling om Wylerbergmeer voor de start van het hoogseizoen in 2020 een kwaliteitsimpuls te geven. Eerder werden al verharde wandelpaden aangelegd en nieuwe speeltoestellen geplaatst. Leisurelands gaat zich de komende tijd buigen over de exacte invulling van verdere voorzieningen.

Meer informatie op www.wylerbergmeer.nl en www.leisurelands.nl/werk-in-uitvoering/


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 augustus, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Brand legt kioskgebouw op Wylerbergmeer in de as

Reageren is niet toegestaan.