Roze lintje voor borstkankerzorg Maasziekenhuis Pantein

BEUGEN – Maasziekenhuis Pantein heeft het roze lintje ontvangen voor borstkankerzorg. “We zijn trots op deze mooie beoordeling van de Borstkankervereniging Nederland. Het laat zien dat we volgens een zeer hoge kwaliteitsstandaard werken. En nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons in zeer goede handen zijn.” Dat laten artsen en verpleegkundigen in een reactie weten.

Sneldiagnostiek

“Bij het Maasziekenhuis werken we met sneldiagnostiek. Alle onderzoeken die nodig zijn om een diagnose te stellen, worden zoveel mogelijk in één ochtend uitgevoerd op de mammapoli. In de meeste situaties is er dan al aan het einde van de ochtend duidelijkheid over wat er aan de hand is. De periode van onzekerheid proberen we op die manier zo kort mogelijk te houden.”

Intensief contact en afstemming

Ieder jaar komen in het Maasziekenhuis vele patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en het Radboudumc. Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zij werken nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Intensief contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk.

Samenwerking Radboudumc

Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Deze aanpak is bijzonder in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dichtbij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden. Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc werken op veel andere terreinen ook samen aan de behandeling van kanker.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Roze lintje voor borstkankerzorg Maasziekenhuis Pantein

Reageren is niet toegestaan.