Voorlichtingsavond ‘Borstkanker: nieuwe ontwikkelingen in onderzoek en behandeling’

BEUGEN – Op dinsdag 8 oktober organiseert het mammateam van Maasziekenhuis Pantein een voorlichtingsavond over borstkanker. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het thema van deze voorlichtingsavond is nieuwe ontwikkelingen in onderzoek en behandeling.

Programma

Chirurg O. Boelens vertelt over de sneldiagnostiek bij verdenking op borstkanker: alle onderzoeken die nodig zijn om tot een diagnose te komen vinden zoveel mogelijk op één dag plaats. Welke vervolgstappen zijn er en welke keuzes kunnen patiënten maken? Radioloog D. te Boekhorst gaat daarna dieper in op de radiologische onderzoeken die plaatsvinden, zoals een mammografie en mammapunctie. Chirurg J. Berlage bespreekt de laatste ontwikkelingen in de operatieve behandeling van borstkanker.

Na de pauze spreekt physician assistant M. van Zeeland over bestraling (radiotherapie) bij een borstsparende operatie. Steeds vaker is een borstsparende operatie mogelijk, waardoor ook meer patiënten behandeld worden met bestraling.

Vervolgens vertelt internist-oncoloog dr. Kamm over de aanvullende behandelmogelijkheden zoals chemotherapie en hormonale therapie. Voor deze aanvullende behandelingen en voor bestraling kunnen patiënten terecht in het Maasziekenhuis. Daarbij wordt nauw samengewerkt met specialisten van het Radboudumc in Nijmegen.

Als laatste is het woord aan mevrouw A. Ros van de Borstkankervereniging Nederland. Zij geeft informatie over wat de vereniging voor patiënten met borstkanker en hun naasten kan betekenen.

Aanmelden

De voorlichtingsavond is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website van het Maasziekenhuis: www.maasziekenhuispantein.nl/ voorlichtingsavonden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Voorlichtingsavond ‘Borstkanker: nieuwe ontwikkelingen in onderzoek en behandeling’

Reageren is niet toegestaan.